Veliki nemar vlasti Živinica prema pojedinim svojim naseljima i, još više, dugogodišnji nepošten odnos prema naseljima u kojima su Hrvati u većini, jako je došao do izražaja u srijedu, 11. kolovoza u Dubravama Donjim kod Raskršća.

  Ondje su, naime, pored zapuštene, gotovo ruševne čitaonice a na travnatom igralištu, pod vedrim nebom, održani sastanci temeljnog ogranka Dubrave Donje Općinskog odbora HDZBiH Živinice i Inicijativnog odbora za osnivanje nevladine udruge za Dubrave Donje i susjedno Par Selo.

   "Nismo se imali gdje drugo sastati nego na igralištu. Srećom nije bilo kiše. Jednako se tako nismo ustručavali sastati pod vedrim nebom, kao u neka davna vremena. Naprosto smo ovom gestom htjeli posramiti živiničke vlasti na čelu s načelnikom Hasanom Muratovićem koji nas u svojim planovima razvitka naselja uopće ne vide. Ovo je poruka da smo ovdje i da želimo imati iste uvjete kao i svi drugi", kazao je Željko Tomić, novoizabrani član Izvršnog odbora temeljnog ogranka Dubrave Donje OO HDZBiH Živinice i predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZBiH Soli.

  U nazočnosti Mije Krešića, predsjednika ŽO HDZBiH Soli i nositelja liste HDZBiH za Skupštinu Tuzlanske županije, te kandidata HDZBiH i članova Općinskog odbora HDZBiH Živinice Bože Antunovića i dr. Mladena Mišića, konstituiran je temeljni ogranak Dubrave Donje.

  Na kasnijem je posebnom sastanku izabran i desetočlani Inicijativni odbor Udruge koja bi okupljala mještane Dubrava Donjih i Par Sela.
Raspoloženje mještana za ovakvom udrugom je odlično. Želimo se organizirati i svoje potrebe nametati i kod tijela vlasti i kod raznih nevladinih fondova. Želimo razvijati naša mjesta i u njima bolje živjeti, kratko je obrazložio Boris Filipović, predsjednik Inicijativnog odbora.

  Mještane Dubrava Donjih posebice je zaboljela izdaja vlasti u Živinicama kada su odbili jednog lokalnog gospodarstvenika da preuredi mjesnu čitaonicu i u njoj postavi strojeve i zaposli 10 mladih ljudi i to uz obrazloženje da čitaonica treba ostati mladeži za okupljanje, a onda su istu tu čitaonicu pustili da se gotovo uruši a mladež da se iseli iz Dubrava Donjih./www.mojatuzla.ba-Ured za informiranje ŽO HDZBiH Soli/

Sa sastanka HDZ Donje Dubrave na otvorenom
 

Vaš komentar na članak: