Selo Gračanica se ubraja među ljepša naselja kod nas. Bogatstvo reljefa karakteriše kombinacija ravnica, brežuljaka, potočića, što uz okolne šume ovaj kraj čini izuzetno lijepim. Ovome treba dodati veoma razvijenu putnu mrežu, asfalt gotovo do svake kuće, kao i povoljno riješenu ostalu infrastrukturu, kao što je rasvjeta itd.

  Ljudi ovog kraja su vrijedni i sposobni, imaju izgrađene lijepe i prostrane kuće! Ali, svi nemaju, a među njima najtaže je kod oboljele Nizame Zehić,kojoj pada snijeg kroz kuću, a ta kuća je ravna običnoj štali za stoku, oboljela je i bez ikakvih primanja. Nizama nema šta jesti i ona je sigurno najugroženiji slučaj u Bosni i Hercegovini. Ima 50 godina i jednog maloljetnog sina.

  Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje, posebno Gračanlije, da se osvrnu i pogledaju ovu ugroženu ženu i pomognu joj da prezimi! Rijetki su primjeri mještana koji joj katkad donesu da nešto pojede i prehrani se, kako bi sa svojim djetetom ostala u životu!

   Kako je Nizami Zehić najbolje se vidi na slikama i ne bi  smjeli dopustili da jedno ljudsko biće ovako živi u 21.vijeku. Nema nikakvih primanja, nema drva, najpotrebnijih namirnica i sredtava za ličnu higijenu. Nedavne snježne padavine su joj napadale kroz oronuli krov trošne kuće.

  Zato još jednom pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u pomoć iznemogloj i oboljelo samohranoj Nizami Zehić u selu Gračanica kod Živinica. /A.D./

 
Nizamina trošna kuća puna vlage i hladnoće

Stravična unutrašnjost prebivališta

Kuća bez krova stalna opasnost po živote

Pomozite  oboljeloj Nizami Zehić
 

Vaš komentar na članak: