Novi Nogometni klub Rudar Ciljuge nastavlja s pripremnim utakmicama, kako bi spremno odočekao prvenstvo u Trećoj kantonalnoj ligi 11.septembra.Umjesto Fariza Tulumovića, koji prelazi na novu dužnost, za predsjednika kluba izabran je Nail Jusić, poznati sportski i društveno politički radnik.

 O novoj ulozi predsjednik NK Rudar Nail Jusić je rekao:

 "Imamo podršku svih struktura i građana naše Mjesne zajednice Rudar.Ne izostaje ni materijalna podrška, a bitno je istaći da među mladima postoji velika volja i htijenje da se dokažu na sportskim terenima.Počeli smo graditi poligon, a tražićemo da nam se odobri prostor za stadion.Imamo obećanja poduzetnika i mještana Ciljuga da će nam pružiti svu potrebnu pomoć, kako bi što prije došli do svog stadiona.Do tada ćemo igrati na igralištu Metalca".

 Trener Rudara je Mirsad Halilović, koji na raspolaganju ima 25 fudbalera:

 "Redovno treniramo i igramo prijateljske utakmice, koje su pokazale da ćemo imati solidnu ekipu već na startu prvenstva.Prisutan je veliki entuzijazam članova uprave, igrača i mještana Ciljuga, koji su po prvi puta u svojoj istoriji dobili nogometni klub.Nedavno smo igrali prijateljski meč u Tupkovićima, a danas na stadionu Metalca igramo protiv ekipe iz Pasaca".

 Esad Numanović je poznati sportski radnik i daje veliki doprinos radu Rudara, kako bi što bolje startovali:

 "Ostvaraen je naš davnašnji san da dobijemo svoj klub u kojem će igrati naša omladina.Nemamo ambicije da odmah budemo prvaci, realni smo, važno je da se krene, stvore potrebni uslovi, a u budućnosti sigurno je da rezultati neće izostati".

  Među prvima koji su pomogli je firma Miden Compani, čiji nam je vlasnik Šaban Jusić potvrdio da će rado pomagati nogometašima:

  „Dobro je da i naša mjesna zajednica ima nogometni klub i podržavamo tu ideju i mislim da će sve više ljudi i firmi pomoći ovaj klub“.

   Fudalere Rudara već su pomogli iz firme HiH Abdurahmana Hodžića, butika Meli Šeufika Selimovića, Zore Zijada Mujčinovića, inače člana uprave kluba, Autoprevoznik In tyme, prodavnica autodijelova Talin Seada Hodžića i drugi.

  Među prvim registrovanim fudbalerima Rudara su Hidajet Čamdžić, Selmir Mešić, Smail Smajlović, Husein Kadirić, Muhamed Lonić, Asmir Ramić, Senad Glavinić, kapiten ekipe, Azmir Smajlović, Elsad Brčaninović, Suad Imamović, Alen Hasanović, Enes Šećerović, Hasan Kadirić, Himzo Vokić,  Armin Osmanović, Admir Kanjić, Ibro Hodžić, Kasim Vejzović, Sanjin Rakovac, Emrah Kadirić, Asmir Nišić i Mirnes Halilović./Š.Gadžo/  

NK Rudar Ciljuge
 

Vaš komentar na članak: