U sportskoj dvorani Fakulteta za tjelesni odgoj i sport održana je manifestacija „NOĆ BASKETA“, kojom su Fakultet i Udruženje studenata ovog Fakulteta, te Centar za sport Univerziteta u Tuzli, htjeli da reafirmišu zgradu bivšeg Partizana, kao mjesto sporta i zdravog načina života.

 U vezi sa tim, manifestacija „NOĆ BASKETA“ je okupila više od 160 košarkaša i rekreativaca svih uzrasnih kategorija. U kategoriji mini basket (od 10 do 12 g.) je učestvovalo dvanaest ekipa, u kategoriji pioniri (od 12 do 14 g.) je učestvovalo deset ekipa, te u kategoriji kadeta (od 12 do 14 g.) je učestvovalo također deset ekipa. Igrači u ovim kategorijama su bili predstavnici košarkaških klubova iz Tuzle: Twisters, Falcons-Salinas, O.K. Sloboda, Lions, Magic te iz košarkaškog kluba Millenium iz Živinica.

  Profesor doktor Alija Biberović je svečano otvorio manifestaciju sa željom svim ekipama da se uspješno takmiče i daju sve od sebe, ali u okvirima fair-play-a. Roditeljima i trenerima je zaželio da se ugodno osjećaju na Fakultetu, da se zabave te da  bodre svoje izabranike. Poslije odigravanja utakmica mlađih kategorija u amfiteatru Fakulteta je oragnizovana projekcija animiranog filma, tako da se zabava i druženje mladih košarkaša i roditelja nastavila i poslije oficijelnog takmičenja.

 Na kraju manifestacije, kada su se već bližili „sitni“ sati, sa početkom u 23h počele su utakmice veterana i studenata Univerziteta u Tuzli, koje su trajale i do ranih sati narednog dana. Svim igračima prvoplasiranih ekipa diplome su dodijelili dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport dr.sc. Vlatko Šeparović, mr.sc. Haris Pojskić, te predsjednik Udruženja studenata Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Denis Ibričić.

  „Izuzetno nam je drago da su pored igrača, manifestaciji prisustvovali treneri i roditelji mladih košarkaša, koji su prepoznali značaj ove manifestacije koja je okupila  i omogućila  druženje mladih sportista, te koja je promovisala vrijednosti sporta i fair play-a.  Stalno bodrenje i navijenja više od 150 posjetilaca u dvorani FTOS-a su nam bili dobar znak da smo na pravom putu i da ćemo se zasigurno potruditi da u budućnosti organizujemo slične manifestacije na još višem organizacijskom nivou“, rekao je predsjednik Udruženja studenata Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Denis Ibričić./Edin Užičanin/

Diplome najuspješnijim košarkašima

Priznanja i za mlađe kategorije košarkaša
 

Vaš komentar na članak: