Danas su živinički drugoligaši postigli dvije pobjede: Slaven je na gostovanju kod Dinama u Donjoj Mahali pobijedio 3:2, dok je Priluk  drugu  domaćinsku utakmicu uspio riješiti u svoju korist. Današnji protivnik bila je opasna ekipa Mramora. Prilučani su gol postigli u ranoj fazi utakmice i uspjeli su do kraja sačuvati rezultat za nova 3 boda.

 Pobjedonosni gol postigao je Eldis Bajrić, nakon kornera i gužve pred golom Mramora, kada je bio najprisebniji i postigao gol. U ovoj utakmici Priluk je imao više od igre, češće je bio na polovici protivnika, stvarao šanse, ali se Mramor dobro branio. Međutim, ne toliko dobro da izvuče bolji rezultat od minus jednog gola.

 Naredno, 3.kolo Priluk gostuje kod novajlije u Drugoj ligi Federacije BiH-Sjever – Mladosti iz  Donje Svilaje.

Mirzin het trik za pobjedu

  Pobjedu Slavenu na vrućem terenu u Donjoj Mahali donio je Mirza Salihović. Iskusni Mirza je postigao sva tri gola i svojim het trikom najavio uspješnu golgetersku sezonu.

  O svojim golovima kaže:

  "Slušala me lopta i to kada je najviše trebalo. Kako got da sam "pucao" završavala je u mreži, na našu radost, a žalost domaćina i sudije koji nas je često svojim nepravednim odlukama štetio.Narednu utakmicu igramo u Živinicama i očekujem novu pobjedu".

  Slaven je oba kola gostovao i uspio jednu utakmicu pobijediti, dok je prvu u Orašju izgubio s minimalnom razlikom. Nadati se novim bodovima i priključak vrhu tabele!/Š.G./

 

Odbrana Priluka uspješno odolijevala napadima Mramorovih igrača

 

Vaš komentar na članak: