U jednoj feri i korektnoj utakmici stari rivali Mramor i Slaven odigrali su odličnu utakmicu. Slaven je prvi imao idealnu šansu u 10. minuti, kada jednu akciju na sredini teren Memišević prekida i upošljava napadača Salihovića.Nakon odličnog prijema lopte, sam sa strane neometano šutira na protivnički gol, ali lopta odlazi pored same stative.

  Slaven nastavlja sa stvaranjem povoljnih prilika i u 15 minuti slijedi nova šansa za goste, ovaj puta za Musića, koji  sa nekih 5 metara tuče visoko iznad gola domacina.Po nepisanom pravilu sljedi kazna u 40 minuti, kada sudija dosuđuje slobodan udarac za domaćine iz kojeg Mamor dolazi u vođstvo, što je ostao krajnji rezultat prvog dijela utakmice.

 Nastavak utakmice je bio kao u prvom poluvremenu, ponovo  šanse Salihovića, Memiševića, Aličića,  ali pogotka nije bilo.To ponovo kažnjavaju domaćini  i iz jedne kontre dolaze do vođstva od 2:0.

  Treba napomenuti da je utakmica bila fer i korektna, bez žutog kartona, a suđenje je bilo za čistu desetku.

  "Čestitao bih domacinu na fer i korektnoj igri, mada smo mogli izvući dosta povoljniji rezultat od ovog, samo da smo bili prisebniji,ali šta je tu je, idemo dalje i pripremama za sedmo kolo, kada nam u goste dolazi Dinamo iz D.Mahale", kaže nam napadač Slavena Mirza Salihović.

Vaš komentar na članak: