Danas je ekipa Ženskog nogometnog kluba Fortuna gostovala u Tuzli, gdje je igrala prijateljsku utakmicu protiv Salt City /Salk Sitija/-ekipe koja se takmiči u Premijer ligi BiH. Mada je riječ o ekipi iz elitnog državnog prvenstva Fortuna je za 40 minuta igre pokazala vrlo dobar nogomet i povela sa 2:0.

 Međutim, kako nisu mogle parirati na sportski način nogometašice iz Tuzle su napale na Merimu Aljić, koja je postigla gol, te je nastala tuča na terenu. Pribrane nogometašice ekipe iz Živinica su zaštitile Merimu i nisu dozvolile fizičko nasrtanje, već da sportskom i fer borbom odigraju ovu prijateljsku utakmicu koja je prekinuta zbog nesportskog ispada domaćih igračica, kazali su iz uprave Fortune.

 Rukovodstvo tima iz Živinca je iznenađeno nesportskim ponašanjima nekih igračica Salk Sitija, pogotovu što nije bila utakmica za bodove, a niti kup. Tako se ovaj susret pretvorio u ono što niko nije očekivao, a ponajmanje želio.

 Sponzor ekipi Fortune na današnjoj utakmici u Tuzli bila je picerija Fast Food "Petica" iz Živinica, koja je obezbijedila prevoz i ostale troškove za ovu utakmicu, kao i konzumiranje hrane i pića u vlastitom objektu./Š.G./

Vaš komentar na članak: