Nogomet: Priluk-Radnički Lukavac 2:1

Danas je pred oko 500 gledalaca NK Priluk pobijedio Radničkog iz Lukavca rezultatom 2:1, golovima Mirze Mahovkića, ranijeg fudbalera Lukavčana.Uz ovu pobjedu Priluku su dopisana još tri boda, za prekinutu utakmicu sa Slogom iz Tojšića.Podjsećamo da je jedan navijač Sloge kamenom razbio glavu pomoćnom sudiji, te je utakmica prekinuta kod stanja 1:0 za Priluk.

 Ta utakmica je prvo registrovana 3:0 za Priluk, potom poništena za odigravanje nove utakmice, pa ponovo registrovana za Priluk 3:0.Ali, vratimo se današnjem meču na stadionu Slavena.

 Gosti su već u 13.minuti poveli 0:1 golom Sadmira Sejdinovića.Međutim, samo minut kasnije Mirza Mahovkić je iz slobondnog udarca sa preko 30 metara jakim i preciznim šutom iznenadio Lukavčane i izjednačio na 1:1.Šanse pred golom Radničkog su se nizale, pa je vješti Mahovkić u 30.minuti ponovo zatresao mrežu svog bivšeg kluba za konačnih 2:1.

 Sa današnja dva gola Mirza Mahovkić je u ovom prvenstvu postigao ukupno 12 golova, dok je najefikasniji Muhamed Miminhodžić sa 13 golova.

 U drugom poluvremenu Priluk je pokušavao postići uvjerljivije vođstvo, ali se gosti nisu predavali, već su u jednom periodu imali i prednost na terenu, ali dvije povoljne prilike nisu iskoristili.I Priluk je imao svoje šanse, ali ih je odbrana osujetila, te je utakmica završena sa onim što je postignuto u prvom dijelu utakmice.Igrač dnašenje utakmice Mirza Mahovkić /slika na naslovnici/ je nakon briljantne partije izjavio:

 "Poslije današnje utakmice i ponovne registracije pobjede protiv Sloge stanje na tabeli smo znatno popravili.Lukavčani su bili tvrd orah tokom cijele utakmice, ali smo ipak uspjeli nadvisiti svoje mogućnosti, pokazati kvalitet i postići važnu pobjedu".

 Narednu utakmicu Prilučani gostuju kod DInama, a za 15 dana pnovo su u Živinicama domaćini, ovoga puta lideru na tabeli i novom Prvoligašu Bratstvu iz Gračanice./Š.Gadžo/

Akcija kojoj je prethodio drugi pogodak Mahovkića

Radost igrača nakon postignutog gola

Šut Demirovića / br.7/ uspio je zaustaviti protivnički golman

Gledaoci ponovo bili dvanaesti igrač NK Priluk

Prilučki orkestar  tokom cijele utakmice stvarao navijački štimung za pobjedu