Danas su počele prvenstvene utakmice Druge lige F BiH-Sjever, a na stadionu Slavena u Živinicama igrali su Priluk i Dinamo iz Donje Mahale. Ojačani Priluk igrao je vrlo dobro i postigao ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

 Tokom cijelog toka utakmice Priluk je bio nadmoćnija ekipa i od samog početka redale su se šanse pred protivničkim golom. Ekipa Dževada Šećerbegovića današnjom pobjedom najavila je da će igrati značajniju ulogu u prvenstvu.

  Priluk je prema šansama mogao utakmicu riješiti još u prvom poiluvremenu, ali lopta nije htjela u mrežu.Najbliži golu Prilučani su bili kada je Mešanović pogodio prečku. Ali, što su propustili u prvom dijelu, nisu u drugom!

  Već u  55. minuti Meris Mešanović odlično centrira loptu sa  desne strane i Bijeliću nije bilo teško da iz neposredne blizine glavom plasira loptu u mrežu za 1:0. Drugi gol je postignut u 70. minuti i to je bila najbolja akcija na utakmici. Smajić je proigrao brzonogog Mešanovića, koji vrlo dobro prodire po desnoj strani, ulazi u šesnaesterac Dinama i dodaje povratnu loptu za za Bijelića, koji je plasira  u prazan gol za vođstvo od 2:0.

 Za treći gol u 80. minuti pobrinuli su se gosti iz Donje Mahale, koji prave  greska u odbrani, a spretni Zoletic se najbolje snalazi i lijepim golom postavlja konačan rezultat od 3:0.
 
 Naredno, 2.kolo Priluk ponovo igra u Živinicama, a u goste dolazi uvijek neugodna ekipa Mramora.

  Od ostalih utakmica koje su danas igrane dodajemo rezultate:

 Mladost (Donji Svilaj)-Dizdaruša 2:0, Prokosovići-Mladost (Malešići) 2:1,     Orašje-Slaven 2:1 i Mladost (Puračić)-Ingram 4:0.  /Š.G./        
.

Jedna od nekoliko izglednih prilika Prilučana

Šansa novajlije Elvedina Aličića
 

Vaš komentar na članak: