Danas su odigrane utakmice 29.kola Druge lige F BiH-Sjever, u kojem je Priluk uspio pobijediti zahuktalog viceprvaka lige rezultatom 1:0.U prošlom kolu Mramor je postigao rekordnu pobjedu protiv Tuzle 16:0, ali kiša Mramorovih golova nije uplašila Prilučane.

  Jedini gol na utakmici postigao je s bijele tačke u 35.minuti Meris Mešanović, koji je imao još prilika, o čemu kaže:

  "Mi smo bolji za taj jedan gol, ali imali smo bolje šanse, tako da sam ja bar 2 puta mogao savladati protivničkog golmana. Mramor je danas imao dobrog  golmana, koji je extra branio i teško ga je bilo savladati. Prava je sreća da smo imali penal i na vrijeme postigli gol. Nadam se dobroj igri našeg tima u narednom meču u Donjoj Mahali kod DInama, jer bi nam ta pobjeda obezbijedila visoko mjesto na tabeli".

  Današnjom pobjedom Priluk je stigao na 5.mjesto tabele sa 46 bodova.Slaven ponovo nije imao sreće u gostima i pretrpio je novi poraz, ovoga puta na gostovanju u Mionici.Bosna je pobijedila rezultatom 3:0, pa je sada živinička ekipa na 8.mjestu sa 42 boda.

 U ostalim susretima postignuti su slijedeći rezultati: Mladost Malešići-      Dizdaruša 4:2, Radnički Lukavac-Mladost Tinja 2:0 i Bosna Kalesija-Mladost Puračić 1:0.

 Prvak je Randički sa 68 bodova, a Mramor i dalje ostaje na drugom mjestu sa 48 bodova.Iduće subote igra se posljednje kolo drugoligaša!/Š.G./      

 

Strijelac pobjedonosnog gola Meris Mešanović

Vaš komentar na članak: