Nogometna reprezentacija Tuzlanskog kantona U-17 odigrala je nekoliko utakmica u Španiji. Među reprezentativcima TK mjesto je izborio i Taib Sleimović iz Škole nogometa Kolibri. Taib je pokazao velike skolonsti i talenat za nogomet, pa je stigao u biljaženice poznatih menadžera.

 O učešću na turniru u Španiji mladi Selimović kaže:

 "Prvu utakmicu smo izgubili od Espanjola na penale 5:4. Pružili smo snažam otpor poznatom timu, ali su imali više sreće u izvođenju penala. Drugu utakmicu smo dobili protiv Girona 2:0 i ovu ekipu smo nadigrali u svim elementima nogometne igre. Još bolje smo igrali protiv Zaragoze, koju smo dobili rezultatom  4:0, tako da se zadovoljni vraćamo kući".

 Taib Selimović je u Španiji za ekipu TK igrao na poziciji stopera na prvoj utakmici, a dva ostala susreta desnog bočnog.

 "Trener je zadovoljan nastupom svih igrača, pružili smo maksimum, jer je to za nas bila velika nagrada da igramo u zemlji nogometa i postignemo tako dobre rezujltate.Svi smo na kraju prisustvovali utakmici Barcelone, tako da smo u potpunosti uspješno završili našu nogometnu misiju u Španiji", kaže Taib Selimović-mladi fudbaler iz Svojata./Š.G./

Taib Selimović na stadionu popularne Barse
 

Vaš komentar na članak: