Danas je u Živinicama pred oko 500 gledalaca odigrana prvenstvena utakmica 17.kola Druge lige FBiH-Sjever, između Slavena i Priluka.Utakmica je završena pobjedom domaćina rezultatom 3:0 (1:0).

 Slaven je bio nadmoćnija ekipa i češće je stvarao prilike za postizanje gola, od kojoh je prvu iskoristio Samir Memišević u 30.minuti i svoj tim doveo u vođstvo od 1:0. Poslije gužve pred golom Priluka najbolje se snašao i plasirao loptu u nebranjeni dio mreže. Deset minuta kasnije Memišević postiže još jedan gol, ali ga sudija poništava zbog ofsajda.

 Sam početak drugog dijela utakmice donio je značajnu prednost domaćinima. U 48.minuti Mensur Bijelić postiže gol za 2:0, a samo dvije minute kasnije isti igrač još jednom pogađa za konačnih 3:0.

 Prilučani su nakon visokog vođstva domaćina krenuli u ofanzivnije napde, ali nisu uspjeli ublažiti poraz!

  Golman Slavena Bekir Hodžić nije imao mnogo posla, a o pobjedi svog tima rekao je:

   "Pobjeda u današnjem  derbiju mi je draga,odigrali smo perfektno utakmicu i svima pokazali kolko vrijedimo.Ovo je mlada ekipa i bilo mi je zadovoljstvo posmatrati ih kako dobro igraju.Mislim da je najbolji bio strijelac prvog gola Samir Memišević, mada čestitke upućujem i dvostrukom strijelcu Bijeliću, koji se vrlo dobro snašao pred protivničkim golom.Naša odbrana je bila čvrste, a u cjelini utakmica je bila pravo sportska i fer"./Š.G./

Dobar početak Slavena-dvije utakmice po 3:0

NK Priluk-danas im Slaven bio prejak protivnik

Početak utakmice pripao navijačima koji su u teren ubacivali  "dekorativni materijal"

Samir Memišević bio stalna prijetnja po protivnički gol

Napadači Priluka opsjedaju gol Bekira Hodžića
 

Vaš komentar na članak: