Danas je na stadionu u Živinicama odigrana prvenstvena utakmic Druge lige FBiH-Sjever između Slavena i Bosne iz Kalesije, vodeće ekipe na tabeli. Utakmica je bila izjednačena i do pred sam kraj rezultat je bio 0:0. Međutim, 5 minuta prije kraja Armel Berbić je postigao gol za 1:0 za Slaven. Mladi talentovani fudbaler Slavena se iskazao golgeterskim sposobnostima ove jeseni pa je već kaparisan od strane MFK Dubnica iz Slovačke, za koju će nastupati  od proljeća iduće godine.

 Radost mladog strijelca zbunio je incident, kada su navijači iz Kalesije utrčali na teren, čime je ovaj prvenstveni meč prekinut.

  "Nevjerovatno je kako su navijači nasrnuli na sudiju Halilovića iz Gračanice, koji je uspio pobjeći. Ovo još nisam doživio na nogometnim stadionima. Na tribinama je bilo mnogo više gostujuće publike, jer su nas naši navijači "zaboravili"zbog lošeg stanja na tabeli.  Žao mi je zbog fudbalera Bosne koji su bili na čelu tabele, vjerovatno će klub biti kažnje zbog navijačkih nereda, koji su, nakon što im je sudija pobjegao, bijes iskalili na nekoliko naših igrača, automobile i ostalo što im je bilo na putu", rekao je mladi fudbaler Berbić.

 Živinička policija je hitno reagovali i spriječila veće incidente, a nekoliko navijača je privedono u PU Živinice.

Prekid utakmice i u Tojšićima

  Drugi živinički Drugoligaš, ekipa Priluka gostovala je u Tojšićima i igrala protiv domaće Sloge. Kod rezultata 0:0 i ovaj meč prekinut je u toku drugog poluvremena, tako da je dvomeč ekipa Živinica i Kalesije neslavno završio prije kraja ovih utakmica.

    Igrač Priluka Meris Mešanović ovako je prokomentarsio prekid utakmice u Tojšićima:

   "Ma običan faul na centru za nas, uslijedio je pritisak domaćina na sudiju, gdje kapiten Šehic dobiva žuti karton i ponovo protestuje i udara glavnog sudiju nogom u predjelu potkoljenice. Tada sudija  prekida utakmicu, kasnije su i navijači ušli u teren, ali je bilo dosta policije, tako da je spriječen eventualno veći nered. Inače, u prvom poluvremenu smo bili dosta bolji, čak smo imali 4 čista zicera i promamašili ih"./Š.G./

Vaš komentar na članak: