Danas je nastavljeno takmičenje Regionalne nogometne lige mladih fudbalera TK, uz domaćinstvo Škole fudbala Eurogol Živinice.Domaćini su uspješno organiozovali odigravanje utakmica u Gradskoj dvorani. Obje ekipe Eurogola odigrale su nerješeno protiv vršnjaka Kluba 7 iz Tuzle, po 1:1.

 Ekipa Eurogola 1999.godište igrala je u sastavu Ivan Tadić, Faruk i Muamer Gogić, Adnan Mujagić, Mirza Mujčinović, Kemal Klapić, Haris Hodžić, Ajdin Jajić i Haris Čaušević.Nerješen rezultat izboren je nakon vrlo dobre igre i pogotka koji je postigao Faruk Gogić za nerješenih 1:1.Ovaj sastav Eurogola boriće se za 2.mjesto, a još je preostalo da se za 15 dana odigraju utakmice u Tuzli.

 Djecu rođena 2000.godine za Eurogol su nastupili Amar Omerkić, Emir Krajišnik, Adnan Buševac, Mersad Mazić, Sajo Ibrahimović, Jasmin Nišić, Elmin Rahimić, Amar Nišić, Belmin Poljić, Ivan Vukoje i Ajdin Jajić. Jedini strijelac za Eurogol bio je Belmin Poljić, koji se u gužvi najbolje snašao i savladao vrlo dobrog golmana Kluba 7 Mirzu Zenunovića, koji je u prvom dijelu utakmice odbranio tri velike prilike igračima Eurogola.

 Organizaciji Regionalne ligi mladih TK treneri su odali priznanje, a Adel Lješnica zaključuje:

 "Ova zimska liga dobro je došla mladima da se kroz igru druže, nadmeću i ostvare svoje snove.Sve ekipe imale su veoma kvalitetnu sportsku opremu, pa se može reći da je ovo bio pravi mali šampionat najboljih mladih fudbalera našeg kantona.Kroz ligu je prošlo oko 400 mladih igrača, koji vole nogomet i imaju svoje idole u raznim evropskim klubovima, što je i njihoiva želja da jednog dana postanu"./Š.G./

  

Ekipe Eurogola i Kluba 7 nakon odigranih 1:1
 

Vaš komentar na članak: