Danas je Slaven na svom stadionu postigao rekordnu pobjedu ove sezone.Mreža golmana Bosne iz Mionice zatresla se šet puta.Rezultat ovog prvenstveng susreta  glasio je 6:0 u korist Slavena.

 Prvi gol postigao je Mirza SAlihović već u 8 minuti.Ovaj izvrsni strijelac je iz igre izasao u 20 minuti susreta.Do kraja poluvremene golove su još postigli Bijelić i Aličić pa se na odmor otišlo s 3:0 u korist domaćina.

 Drugo poluvrejem takođe protiče u velikoj dominaciji Slavena, pa je gol gostiju visio o koncu! Nadmoć domaćina krunisao je  Memišević pogodkom za 4:0. Sredinom drugog poluveremna u listu strijelaca su se upisali jos Musić, dok je konačan rezultat za 6:0 postigao ponovo mladi napadač Samir Memišević.

 Nakon utakmice trenutno vodeći strijelac Druge lige FBiH-Sjever, sa 10 postignutih golova, Mirza Salihović je rekao:

 "Utakmica je bila napteta, jer su gosti tražili da im damo bodove i počele su kružiti priče da smo prodali utakmicu, ali ispostavilo da to ništa nije tačno,pa su zbog toga vrsili pritisak ne bi li dobili kakav prekid utakmice.Pošto sam dobio žuti karton, a gosti su me nastojali isprovocirati, bilo je najbolje rješenje da budem zamjenjen, kako bi izbjegao crveni kaerton.Pokazalo se da mi svi dobro igramo i da svi dajemo golove, tako da moj izlazak nije imao negativan uticaj na krajnji rezultat".

 Zanimljivo je istaći da Mirza Salihović, kao vodeći strijelac lige sa 10 golova, ima prijetnju od brata Mirnesa, koji igra za Radniči i postigao je svega gol manje!/Š.G./

Vaš komentar na članak: