Nakon uzbudljivih dešavanja na 5.tradicionalnom Novogodišnjem turniru u malom nogometu do finala, a potom i pobjede u konkurenciji od 36 ekipa, na prvo mjesto plasirala se ekipa MNK «Hrastik» iz Živinica, koja je bila bolja u završnici  od Međeđe rezultatom 3:0.

  Prije finala «Hrastik» je pobijedio Galaktikose 4:1, kadete Slavena 1:0, HIK Pili 2:0 i Limeks 2:0.Vođu i tvorca ekipe Edina Šabanovića pitamo kako je nastala ova jaka ekipa i koji im je protivnik bio najteži?

  «Ekipa je nastala mnogo prije nego što će turnir biti održan, jer redovno treniramo i rekreiramo se u Banovićima, dobri smo drugovi i kada je objavljeno  odžavanje turnira rado smo se prijavili.To su sve istaknuti sadašnji ili bivši fudbaleri Slavena i Budućnosti, pa smo u jednu ruku važili i za favorita turnira.Priznanjm da smo se  najviše namučili protiv kadeta Slavena, ali je na kraju prevagnulo iskustvo».

  Ekipa «Hrastika» za izvanredan uspjeh nagrađena je s dvije hiljada maraka, diplomu i pehar.Golman Mehmed Baščelić (vratar Slavena) primio je samo jedan gol pa je proglašen najboljim golmanom turnira.Iz ekipe «Hrastika» je i najbolji igrač turnira Elvis Čergić, inače kapiten banovićke Budućnosti.

  Veliki uspjeh «Hrastik» je postigao uz velike simpatije preko hiljadu gledalaca na finalnoj večeri u Gradskoj dvorani.Nakon ovog uspjeha «Hrastiku» stižu ponude za učešće na još nekoliko turnira, o čemu Šabanović kaže:

  «Stižu nam mnoge čestike, ali i pozivi na druge turnire.Tako ćemo već 7.januara nastupiti na Božićnom turniru u Tuzli, gdje će takođe biti veliki broj ekipa.Neće nam biti lako, ali imamo jak tim i očekujemo potvrdu uspjeha kakav smo postigli u Živinicama».

      Na kraju objavljujemo imena  igrača i rukovodstvo «Hrastika», prema rasporedu na slici:

   Hajrudin Jašarević, trener, Igor i Robert Sliško, Mehmed Baščelić, Edin Šabanović, vođa ekipe, Nusret Šabanović, direktor firme «Hrastik» /stoje/,
   Elvis Čergić, Hamdija Sprečaković, Arnel Dedić, Atif Šabanović, Edin Jusić i Mirnes Mulavdić /čuče/
  Poželimo «Hrastiku» uspjeha i u narednoj godini!/Š.Gadžo/ 

MNK "Hrastik"-nakon pobjede pozivi na nove turnire
 

Vaš komentar na članak: