Sinoć je u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana humanitarna revijalna utakmica za našeg Seada Ferizovića Seju, u kojoj su učestvovali bosanskohrecegovački proslavljeni nogometni asovi Muhamed Konjić, Vedin Musić, Bulent Biščević, Nermin Šabić, Omer Joldić, Mirsad Bešlija, Izudin Hadžić i Nail Beširović.

  Pored nogometaša igrali su novinari Tuzlanskog kantona, svjetski prvacu u malom nogometu pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova TK, te živinički privrednici i političari.

  U odličnom sportskom ambijentu u prvoj utakmici između novinara i živiničkih privrednika, bolji su bili pripadnici sedme sile i slavili rezultatom 1:0. Prije početka druge utkmice, živiničko Udruženje navijača BiH „Armija zmajeva“ i članovi koji su vlasnici najveće državne zastave, upriličili su nezaboravan događaj,  te se još jednom pred domaćom publikom zavijorila najveća zastava.

   U drugoj utakmici reprezentacija  MUP-a TK i bh. nogometni asovi, u veoma dobroj igri koje su obje ekipe pružile, bolji su bili bivši reprezentativci BiH. Strijelac za asove bio je naš sugrađanin Mirsad Bešlija.
 
   U finalnoj utakmici sastali su se novinari TK i bh. asovi. U regularnom dijelu susreta  koji je završen neriješeno,  gdje  je briljirao golman novinara Mirza Kusturica,  u izviđenju penala bolji su bili predstavnici sedme sile, te ukupni pobjednici u nogometnoj predstavi u kojoj su uživali svi posjetioci.  Za ekipu novinara Tuzlanskog kantona nastupili su: Fahrudin Sinanović, Almir Šećkanović, Elvir Huremović, Sanel Mumić, Mirza Kusturica, Refik Topić, Samir Karić, Dino Mujanović, Mirzet Bećirović i Sinan Sinanović.

  Na kraju da podsjetimo, lakšu povredu na utakmici zadobio  je  Vedin Musić, koji će se vrlo brzo oporaviti. Nakon utkamice, bivši reprezentativci iskazali su zadovoljstvo i pohvalu posjetiocima u dovrani i poželjeli brz oporavak Seadu Ferizoviću Seji.  Od prodatih ulaznica humanitarne utkamice prikupljeno je  2205 KM za Sejino lijecenje. Podršku u organizaciji utakmice dali su načelnik općine Živinice Hasan Muratović i predsjedavajući Općinskog vijeća Mehmed Klopić./S.Mumić/

Ekipe MUP-a TK i BH asova

Novinari protiv asova, a svi za Seju
 

Vaš komentar na članak: