Među istaknutim nogometnim talentima s područja općine Živinice značajno mjesto zauzima i Adnan Zukić.Ovaj daroviti fudbaler započeo je uspješnu karijeru u NK Slatini iz Bašigovaca još od svoje šeste godine, da bi dvije godine kasnije prešao u Školu fudbala Slobode iz Tuzle.

 Radeći sa stručnjacima nogometne lopte mnogo je naučio pa je stigao i do dresa državne reprezentacije, o čemu kaže:

 "Od kada sam kao osmogodišnji dječak stigao u Slobodu imao sam čast da me treniraju poznata nogometna imena, a sam ambijent u kojem sam trenirao bio je veliki motiv za mene da uspijem. Prošao sam sve selekcije Slobode i stigao do prvog seniorskog tima.U kadetskoj selekciji naša ekipa bila je prvak Bosne i Hercegovine, što je bio naš najveći uspjeh u to vrijeme, tako da sam stigao do državnog kadetskog tima BiH, a bio sam i na užem spisku juniorske reperzentacije".

 Kao izvanredan nogometni talenat Adnan Zukić je bio među najboljim Slobodinim juniorima, te mu treneri povjeravaju kapitensku traku.Dok je bio junior dobio je priliku da nastupa i za prvu seniorsku ekipu Slbode.

 "Igrao sam nekoliko utakmica za seniorsku ekipu, ali su stručnjaci procjenili da je za mene najbolje da promjenim sredinu, kako bi dobio šansu da više igram.Tako sam prešao u dubrovački GOŠK, ali kada je Gradina ušla u Prvu ligu F BiH sugerisano mi je da dođem u Srebrenik, što sam ja i učinio", kaže nam Zukić.

 Na poziciji stopera u Gradini se pokazao kao vrstan odbrambeni igrač i gotovo na svakoj utakmici dobiva najveće ocjene svog trenera. Gradina je trenutno na 2.mjestu prvenstvene tabele, sa ambicijama da od naredne sezone izbori svoje mjesto u Premijer ligi BiH. O svom mjestu u Gradini stoper Zukić kaže:

 "Riječ je o veoma dobro organizovanom klubu, koji ima ambicije da igra u našoj najjačoj ligi.Sastav ekipe je veoma dobar i neće biti čudo, ako već od naredne sezone zaigramo u Premijer ligi", kaže ovaj daroviti 20-godišnji fudbaler, pred kojim je blistava nogometna karijera!/Š.G./
   

Adnan Zukić-talenat pred kojim je blistava karijera
 

Vaš komentar na članak: