Danas je NK Priluk postigao važnu pobjedu protiv Ingrama iz Dubokog Potoka.Tokom cijele utakmice Prilučani su bili bolji i zasluženo osvajaju tri domaćinska boda.Na prvi gol čekalo se 33.minute, kada Meris Mešanović postiže gol za vođstvo od 1:0 i s tim rezultatom se odlazi na odmor.

 U nastavku utakmice Priluk i dalje dominira i stvara prilike za postizanje gola, ali začarana mreža izvrsnog golmana Ingrama Zlatana Šortovića ostaje netaknuta sve do 68.minute, kada ponovo Meris Mešanović trese mrežu protivničkog golmana.Mada je Priluk imao znatno više od igre gosti su uspjeli ublažiti poraz u 76.minuti, koji je postigao Sanel Šehrić.

 Dakle, igrač utakmmice je strijelac oba gola Meris Mešanović, dok se kod gostiju istakao golama Zlatan Šortović, sa odbranjenih 6 stopostotnih prilika ekipe Priluka.

 Nakon utakmice zadovoljni trener Priluka Dževad Šećerbegović je rekao:

 "Danas smo u Živinicama pobjedom protiv Ingrama prebrodili rezultatsku krizu i nadamo se efikasnijim igrama u narednim utakmicama, tako da već u slijedećem kolu na gostovanjau kod Bosne u Mionici očekujemo povoljniji rezultat"./Š.G./

Meris Mešanović /plavi dres/ -junak današnje utakmice
 

Vaš komentar na članak: