NK Priluk je protekle sezone ubjedljivim rezultatima izborio nastup u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona.U novoj sredini Prilučani su ponovo zablistali i iz tri utakmice postigli maksimalnih 9 bodova.

  Priluk je na ljetnoj pauzi sasvim malo izmijenio sastav, najveće pojačanje je povratak Semira Klapića koji je napustio klub prije 4 godine. Osim njega tu su još dvojica novajlija koji su ojačali već dovoljno jaku konkurenciju u klubu. Osim igračkog kadra dosta je izmijenjen stadion na kome je počela izgradnja tribina na istočnoj strani. Obnovljena je svlačionica i dovedena je voda.

  U klubu je pred početka takmičenja vladao veliki optimizam, a da je bio osnovan najbolje govore rezultati postignuti u prva tri kola.Priličuna su osvojili svih 9 bodova i nalaze se na čelu tabele.Time se već nagovještava prognoza predsjednika kluba Edina Omerkića, koji je najavio da će jurišati ka prvom mjestu i ulasku u 2. Federalnu ligu.

  Ekipa Priluka u novoj sezoni nastupa u slijedećem sastavu:

  Elvir Omerkić, Nedim Selimović, Samir Omerkić, Edin Klapić, Samer Poljić, Eldar Omerkić, Alen Karić, Fuad Puzić, Mersed Osmanović, Edis Alibašić, Elvis Bajrić, Emir Zoletić i Mirza Karić, a mjesta će biti i za mlađe igrače.

NK Priluk-jurišaju u Drugu ligu FBiH
 

Vaš komentar na članak: