Iako je od nedjelje prošlo nekoliko dana u Priluku se još uvijek prepričava gostujuća pobjeda ovdašnjih fudbalera nad  šerićkom Rijekom.Derbi kola protiv Rijeke i ovog puta završen je minimalnom  pobjedom od 1:0.Utakmica je bila odlična i opravdala je epitet derbija cijelog prvenstva Druge Kantonalne lige.

   «Bila je to utakmica sa puno prilika na obje strane, ali je pao tek jedan gol.Dobro je što smo na prvoj utakmici nastavka postigli pobjedu, pogotovo protiv Rijeke, koja se nalazi na drugom mjestu, odmah iza nas, ali sada sa još većim zaostatkom bodova», kaže trener Nail Beširević.

  Mrežu domaćina u 55.minuti zatresao je  Fuad Puzić sa oko 20 metara odličnim šutom, kada je  doveo Priluk u vođstvo, a to je ujedno bio i krajnji rezultat utakmice.

  «Sretan sam zbog postignutog gola, koji je utoliko vrijedniji što je presudio pobjednika.Sada smo sigurni u  osvajanje prvog mjesta i plasmana u Prvu igu Tuzlanskog kantona», ističe zadovoljni strijelac Puzić.

   Na utakmici je podijeljeno  puno žutih kartona na obje strane,  dok je Emir Zoletić iz NK Priluk uspio zaraditi i crveni karton, pred sam kraj utakmice, tako da neće nastupati u slijedećoj utakmici.Većina igrača je zadovoljila  igrom, a prvu postavu su činili:

  Elvir Omerkić, E.Klapić, S.Poljić, Selimović, Zoletić, S.Omerkić, Eldar Omerkić, Bajrić, Puzić, Delić, Fejzić a u igru su ulazili još i M.Karić, A.Karić i Alibašić.

  Posjeta na utakmici je bila odlična i bilo je oko 1.500 gledalaca, među kojima i navijača iz Priluka.Sve u svemu ovo je bila jedna odlična utakmica, koja je Priluk učvrstila na vrhu tabele sa 30 osvojenih bodova./Admir Poljić/.

NK Priluk-važna gostujuća pobjeda
 

Vaš komentar na članak: