Iako je danas na utakmici između Priluka i Mladosti iz Tinje postignut samo jedan gol, utakmica je bila zanimljiva,a obje ekipe imale su svoje šanse.Istina, Priluk je imao bar pet veoma povoljnih situacija za postizanje gola, ali je samo jednom lopta uletila u mrežu.

 Gol odluke ponovo je postigao Meris Mešanović i to u 18.minuti utakmice, kada je brzim sprintom sustigao loptu i sam izbio pred gostujućeg golmana. Mešanović je prisebno plasirao loptu u desni golmanov ugao.Ovo je bio osmi gol Mešanovića, samo gol manje od braće Mirze i Mirnesa Salihovića iz Slavena i Radničkog.

 Prvu zreliju priliku ipak je propustio napadač Mladosti Hrnjić u 5.minuti.On je sam stvorio šansu, utrčao u šesnaesterac, ali nije bio precizan.

 U drugom dijelu utakmice Priluk je stalno atakovao na gol Mladosti, stvorio je povoljne prilike, ali lopta nije prelazila gol crtu.Bilježimo propuštene prilike Mešanovića u 50. i 65. minuti, te Osmanovića u 60.minuti.Igrači Mladosti osujetili su više napada Prilučana, postavljanjem uspješnih ofsajd zamki!

 Današnjom utakmicom nastavljen je pobjedonosni niz Priluka, kojeg u narednom, 14.kolu očekuje težak meč protiv lidera Druge lige Mramor./Š.G./

Česti napadi Prilučana završavali bez pogodaka

Mešanović  u skoku /bijeli dres/ pred golom gostiju

 

Vaš komentar na članak: