Današnja utakmica između Priluka i Mladosti iz Tinje odigrana je po kišnom vremenu, što je igračima znatno otežavalo snalaženje po teškom terenu.Prvo poluvrijeme, kao i cio tok utakmice,  protekao je u nadmoćnijoj igri domaćina.I pored stvaranja niza povoljnih prilika lopta je teško pronalazila put ka mreži.

 Prvi gol Prilučani su postigli već u 6.minuti, kada je Muminhodžić iskoristio svoju priliku i zatresao protivničku mrežu. Kada su mnogi pomislili da će pobjeda domaćih biti neupitna, gosti su preko Fadila Mehića izjednačili u 15.minuti.Bio je to oštar i precizan udarac u desni ugao golmana Hamidovića.

 U nastavku utakmice ponovo nadmoć Prilučana, ali gosti se nisu predavali.Igrali su oštro u odbrani i pokušavali kontrama iznenaditi svoje domaćine.Ipak i ovoga puta džoker trenera Dževada Šećerbegovića, Mersudin Osmanović, uspijeva postići gol u 66. minuti za vođstvo Priluka od 2:1.Osmanović je u 46.minuti zamijenio Kamberovići i postignutim golom opravdao povjerenje trenera.

 Do kraja susreta još je bilo prilika na strani Prilučana ali rezultat se nije mijenjao.

  Za NK Priluk danas su nastupali:Hamidović, Mešanović, Mušić, Goletić, Bojić, Muminhodžić, Demirović,Mahovkić, Husanović, Golać i Kamberović, dok su u rezervi bili Selimović, Kamberović II i III, Osmanović, Poljić i Dedić. /Š.G./

Prilika Mešanovića završila pored gola

Uspješna odbrana golmana Priluka Hamidovića
 

Vaš komentar na članak: