Nogometni klub Priluk ove sezone je najbolja ekipa Prve lige Tuzlanskog kantona.Priluk je postigao 10 pobjeda i imao je samo dva poraza.Na tabeli je ubjedljivo na prvom mjestu sa 30 osvojenih bodova, dok je na drugom mjestu šerićka Rijeka s 19 bodova, koliko ima i trećeplaisirani Napredak iz Tupkovića.Uz to, prilučani imaju vrlo dobru gol razliku 29:13.Tolika bodovna prednost garancija je da se fudbaleri Priluka već mogu radovati osvajanju titule prvaka na kraju drugog dijela takmičenja.

  Za ekipu Priluka nastupali su: Omerkić Elvir, Semir, Mirza, Eldar i Damir, pa Omići Samir i Semir, Midhat Pirić, Suad Žabić, Emir Zoletić, Vehbija Kadić, Selmir Halilčević, Mirnes Fejzić, Vahdet Delić, Fuad Puzić, Edis Alibašić, Samir i Jasmin Poljić, Alen i Jasmin Karić, Nihad i Edin Klapić.Trener NK Priluka je poznati bivši fudbaler tuzlanske Slobode  Nail Beširević.Najbolji stijelac Priluka je Vahdet Delić sa 9 postignutih golova, slijedi Edis Alibašić sa 6 golova.

  
   Predsjednik uprave Priluka je  Edin Omerkić, a sponzor firma Vega-Mix, koja pomaže razvoj sporta u ovoj mjesnoj zajednici.

  «Prilučani vole nogomet, angažovali smo poznatog trenera, koji je znao put do uspjeha i mi se ponosimo tim uspjesima.Imamo veliki broj simpatizera, koji idu gledati utakmice i kada gostujemo.Organizujemo autobuse i zna se desiti da na gostujućem terenu imamo više navijača nego ekipa domaćina», kaže nam direktor Vega –Mix Ćazim Omić.

  Prilučani su veliki optimisti kada je riječ o krajanjem uspjehu kluba na kraju sezone, jer prednost od 11 bodova malo ko može dostići!

Fudbaleri Delić i Fejzić /desno/
 

Vaš komentar na članak: