Danas su počela takmičenja i kod kantonalnih ligaša, pa je tako i novajlija u Drugoj ligi TK, ekipa Gornjih Dubrava odigrala svoju prvu utakmicu u novom društvu. Protivnik je bila ekipa Vrane, koja je ispala iz Prve lige TK.

 Prije utakmice obavljena je ceremonija promocije novog Drugoligaša, kada je predstavnik Općinskog fudabalskog saveza Živinica gosp.Kadrić uručio pehar predsjedniku  FK G.Dubrava Esadu Kitiću. Pehar je dodjeljen  G.Dubravama za osvojeno prvo mjesto u minuloj sezoni u Trećoj ligi TK.

 Velikim zalaganjem i umijećem domaćini su danas uspjeli pobijediti opasne protivnike iz banovićkog kraja, rezultat je na kraju utakmice glasio 3:2 za Gornje Dubrave. U listu strijelaca upisali su se Jasmin Dedić, Nedim Šljivić i Eldar Mumić.

 Pobjedom protiv Vrane domaćini su najavili borbu za vrh tabele, o čemu nam je predsjednik Kitić, posliije pobjede i primitka pobjedničkog pehara, rekao:

 "Ekipu smo ojačali  s nekolicinom novih igrača, a angažovali smo i novog trenera, proslavljenog bivšeg fudbalera Slobode iz Tuzle Fuada Mulahasanovića, koji će na čelo Stručnog štaba zasjesti od 1.septembra. Naš je cilj da osvojimo prvo mjesto i plasiramo se u Prvu ligu TK, za što imamo realne izglede od kada smo osposobili svoje igralište. Uputili smo zahtjev Ministarstvu odbrane FBiH da nam ustupi dio prostora aerodroma, kako bi dobili veću površinu za gradnju Sportskog centra Gornje Dubrave".

 Sparno vrijeme i sagorjela trava stadiona G.Dubrave otežavali su fudalerima da pokažu više umijeća, pa je uprava kluba riješila  graditi bunar, kako bi uvijek imali dovoljno vode za održavanje travnjaka./Š.Gadžo/

Kadrić uručio pehar predsjedniku Kitiću, kao priznanje za osvojeno prvo mjesto Druge lige TK -sezona 2011/12.godina
 

Igrači i rukovodstvo G.Dubrava sa peharom
 

Kitić predaje pobjednički peha kapitenu ekipe G.Dubrave

 

Vaš komentar na članak: