Danas je odigrna većina utakmica 11.kola Druge lige FBiH-Sjever, u kojima su postignuti slijedeći rezultati:Slaven-Radnik Lipnica 2:0, Sloga T-Priluk 2:0, Dizdaruša-Mladost Puračić 1:1, Mramor-Ingram 3:1, i Radnički-Tuzla 1:0.

 Na tabeli vode Mramor i Radnički sa po 23 boda, dok je Slaven na 3.mjestu sa 19 bodova.Prema rezultatima nepotpunog 11.kola Priluk je na 8.mjestu sa 13 bodova.

 Slaven-Radnik 2:0

 Danas je Slaven boljom igrom tokom cijele utakmice ostvario značajnu pobjedu i održao priključak ka vodećim ekipama na tabeli.Prvo poluvrijeme proteklo je u značajnioj premoći Slavena, mada su i gosti imali tri pokušaja da ugroze gol Bekrra Hodžića.Ipak, pri dio utakmice završen je bez golova.

 Drugi dio utakmice donio je efikasniju igru Slavena, pa e golovima Senada Hasanovića i Elmedina Aličića osigurala pobjeda i tri važna boda.Golman Hodžić je imao malo posla, a ono što je bilo dobro je obavio.O utakmici kaže:

 "Naša odbrana je bila sigurna i neprelazna, a u napadu smo tokom prvog dijela ispoljili neefikasnost, mada smo imali nekoliko povoljnih prilika.Međutim, u nastavku druga priča i sigurna pobjeda".

 Sloga-Priluk 2:0

 Mada je Priluk u Tojšićima pokazao dobru igru ipak bodovi ostaju na domaćem terenu.Da nije bilo grešaka u vlastitim redovima, situacija bi bila drugačija. Nakon utakmice Meris Mešanović je izjavio:

 "Imali smo igru cijelo vrijeme, dominirali smo terenom, ali primamo golove svojim greškama.Prvi iz slobodnog udarca u 30. minuti, a drugi iz penala u 80. minuti.Kada su svi očekivali da izjednačimo,greskom našeg stopera, koji pravi penal primamo taj drugi gol.Iako smo imali problema sa sastavom ekipe odigrali smo jedu od boljih utakimca ove sezone".

  Naredne nedjelje na stadionu u Živinicama derbi kola igraju Priluk i Radnički, pa će to biti prilika da se zaustave zahuktali lukavčani./Š.G./

Haos pred protivničkim golom /Slaven u plavim dresovima/

Prodorni Samir Memišević zaustavljen faulom

Gužva pred golom Radnika
 

Vaš komentar na članak: