-Završen jesenji dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH-Sjever i Trećoj  ligi TK- grupa Jug

   Na nogometnim terenima je nastalo zatišje jer je završen jesenji dio prvenstva.U Drugoj Ligi Federacije BiH-grupa Sjever čelnu poziciju na tabeli zauzeo je Slaven.U posljednjem kolu Radnik iz Lipnice je pobijedio Slavena na svom terenu 3:0, a istim rezultatom poražen je pratilac Slavena Radnički iz Lukavca na gostovanju u Čeliću, pa je tako naš predstavnik ostao na vrhu sa tri boda prednosti.
  Tako je Slaven osvojio 30 bodova, Radnički 27, Mramor 25, Hajduk 25, Čelić 24 itd.Osim prednosti od tri boda Slaven ima najbolju gol razliku 30:18, dok je kod Radničkog 26:21.Na začelju se nalaze OFK Tuzla  na 14.mjestu sa 15 bodova,  slijedi Bosna Kalesija  13 i posljednja na 16.mjestu je Posavina 108 sa svega 5 osvojenih bodova.

                                    Treća liga TK

   Treća Kantonalna liga Jug broji 12 klubova, a u posljednjem kolu lider Kiseljak je poražen u Suhoj rezultatom 2:1, što su iskoristili fudbaleri Vrane i u gostima su pobijedili Toplicu 3:2, pa su se tako izjednačili sa Kiseljakom.
  Stanje na tabeli je slijedeće:Kiseljak i Vrana po 27 bodova, Mladost Solina 22, Mladost Suha 22, Toplice 16, Mladost Gornje Živinice 16 bodova itd.Na dnu tabele su Borac sa 10, Srnica 7 i Pasci 6 bodova.
  «Osim vrednovanja ekipa prema postignutim rezultatima, u Trećoj Kantonalnoj ligi po tradiciji pravimo i tabelu fer pleya.Najsposrtskija ekipa u jesenjem dijelu bila je ekipa Srnica, čiji igrači su svega 5 puta dobili žute kartone, drugo mjesto pripalo je Toplici sa 8 i treće Vrani sa 9 žutih kartona.Na dnu tabele fer pleya je ekipa  iz Pasaca koja je osim 10 žutih dobila i tri crvena kartona», kaže sekretar Lige Mirsad Đuzdanović.
  Po prvi puta u Kantonalnoj ligi takmičila se ekipa Gornje Dubrave, koja je osvojila 13 bodova i nalazi se na 8.mjesto, što je solidan rezultat s obzirom da su imali  dužu takmičarsku pauzu.

NK Mladost Suha
 

Vaš komentar na članak: