Prvenstvenom utakmicom Jablanica-Mladoist Kikači 3:1, ekipa iz Barica završila je ovogodišnju sezonu takmičenja u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona-grupa Jug.Pobjeda je ujedno značila ostanak u ovom takmičarskom rangu.Doda li se ovom da je Jablanica osvajač nogometnog kupa općine Živinice, može se zaključiti da je ovo bila jedna od uspješnijih sezona za tim sa Baričkog gaja.

  Trener ekipe Raif Puzić ocjenjuje minulo prvenstvo i Kup: 

  „Zadovoljni smo postignutim, posebno osvajanjem kupa u finalu protiv šerićke Rijeke.Put do finala, kao i završna utakmica bili su teški i na kraju-imali smo više sreće u izvođenju penala, te smo osvojili pehar i garnitutu dresova.Hvala našim navijačima, koji su nas sportski bodrili na stadionu, ali i cijelom selu koje je bilo uz nas“.

  Predsjednik NK Jablanice Seudin Zoletić je pohvalio fudbalere koji su postigli veliki uspjeh.

 „Naši fudbaleri zaslužuju pohvale za postignute uspjehe i čestiam im na postignutim rezultatima!Nakon osvajanja kupa preostalo nam je žestoka borba za ostanak u Drugoj ligi TK-Jug, tako da smo uspjeli pobijediti Mladost iz Kikača. Već naredne sezone konkurisaćemo za sam vrh tabele.Tokom ljeta, u avgustu, organizujemo tradicionalni nogometni turnir, pa će na našem Gaju biti zanimljivo i za vrijeme pauze u prvenstvu“, istakao je Zoletić.

  Uprava Jablanice želi posebno pohvaliti firme koje pomažu klubu svojim sponzorskim prilozima a to su Adoplast Križaljka, Kurta Suha, ZH Zola, STR Jablanica, Apoteka Đulović, Limex, Erlej, MZ Barice i drugi.

  Za ekipu Jablanice pehar u općinskom finalu osvojili su Senad Mujanović, Mirnes Fejzić, Himzo Bijelić, Damir Puzić, Anel Subašić, Nermin Zoletić, Mirnes Zoletić, Rijad Zoletić, Anel Mušić, Sead Puzić, Muris Mušić, Aldin Mušić, Samir Puzić, Anes Subašić, Amel Mušić, Muamer Nukić i Muhamed Mušić. /Š.Gadžo/

NK Jablanica sa osvojenim peharom  Kupa općine Živinice
 

Vaš komentar na članak: