Tokom prethodnih praznika, javni red i mir je narušen ukupno 22 puta. Prema evidenciji MUP-a TK, tokom novogodišnjeg slavlja zabilježena su ukupno 42 krivična djela.

  Dominirale su teške krađe, kojih je ukupno bilo 27. Policija je na području TK registrovala 35 saobraćajnih nezgoda. Vatrogsaci su zabilježili 10 intervencija, u 4 slučaja je bilo riječi o kontejneru, požari su gašeni u Gornjim Raincima, na kući, u Dragodolu, gdje se zapalio balkon, te jedan automobil. Vatrogasci su zabilježili i 2 tehničke intervencije. U Službi hitne medicinske pomoći Tuzla, koja je tokom praznika radila sa po 4 dežurna tima, obavljeno je 858 pregleda.
  Tokom prvog prazničnog dana, ljekari su obavili 17 kućnih posjeta, što je za tri slučaja manje u odnosu na jučerašnji dan. Medicinari su proteklog dana obavili 37 kućnih posjeta, dok su prvog prazničnog dana bili u 23 kućne posjete.
  Na porođajnom odjelu UKC-a Tuzla u prvim danima 2012.godine rođeno je 19 dječaka i 17 djevojčica.

  Kada su u pitanju Živinice javni red i mir narušavan je više puta, a riječ je o prekomjernoj upotrebi pirotehničkih sredstava!/Mirela Selimović/

Vaš komentar na članak: