Naš bivši sugrađanin i dipl.ing. ŠG Sprečko u Živinicama Mijo Franković, odlaskom u penziju nije prestao biti aktivan.U okviru obilježavanja 170 godišnjice postojanja župe Breške, danas je promovisana prva knjiga o ovoj drevnoj župi, čiji je autor upravo Mijo Franković.

  Knjiga „Župa Breške“ nastala je iz potrebe da se ovjekovječi rad i postojanje jedne od najstarijih župa u Bosni i Hercegovini, župe Breške. Knjiga je na neki način zavičajni spomenar. U njoj su sabrane najvažnije etape u historiji ove župe, sadržaji njene kršćanske tradicije te bogatog kulturnog nasljeđa ovog kraja. U knjizi „Župa Breške“ čitatelj će se susresti sa bogatom kulturnom baštinom ovog kraja i naroda, a podjeljena je u 5 poglavlja. Zanimljiva je činjenica da je knjiga „Župa Breške“, prva knjiga koja je objavljena nakon 170 godina postojanja župe.

   Autor za to krivi nepostojanje duhovnog jednistva među narodima u našoj zemlji. Sutra u 11 sati, na blagdan Velike Gospe u Breškama će biti služena svečana sveta misa, koju će predvoditi uzoriti kardinal Vinko Puljić./Emina Dubičić/

Vaš komentar na članak: