Nakon što ga je u zgradi općine u novembru prošle godine, Edhem Šaran pokušao lišiti života, načelnik Živinica Hasan Muratović, ponovno je, kako navodi žrtva "građevinske mafije.

  U razgovoru za radio televiziju "Slon" Muratović otkriva, od koga je jučer dobijao prijeteće pozive i ko prijeti da će ubiti i njega i njegovu porodicu. Hasan Muratović – načelnik općine Živinice nam kaže, da ga je jučer oko 12 sati nazvala osoba koja se predstavila kao Samil Breko iz Živinica, rekavši mu da je od šefa Službe za Imovinsko-pravne poslove općine Živinice dobio uputu da on može riješiti njegov problem.
 
  Taj problem se odnosi na bespravnu gradnju u jednoj od najfrekventijih ulica u Živinicama, tvrdi Muratović. Naime, izgradnja objekta Samila Breke je nemoguća, jer bi se time u potpunosti zatvorila zgrada koja je ranije izgrađena na tom mjestu, budući da je sporna parcela neposrednu uz nju. Kako je istakao Muratović, nakon što je Breki objasnio da Općinsko vijeće donosi takve odluke, a ne on i da ga je šef Službe za imovinsko-pravne poslove uputio na krivu adresu, ovaj je nastavio s prijetnjama, da će ubiti i njega i njegovu porodicu, nakon čega je prekinuo vezu.

  Edhem Šaran, koji je 19. novembra prošle godine pucao u načelnika općine Živinice,boravio je u općinskoj zgradi, ali kod načelnika nije bio najavljen, budući da je ovaj bio na sastanku. Zanimalo nas je kako je Šaran ušao u zgradu općine i unio oružje?

  "Šaran je bio kod iste osobe, koja je Breku uputila na mene. Nakon 25 minuta ušao je u salu za sastanke i pucao u mene, kaže načelnik Živinica. U razgovoru sa tužiteljicom Jasminkom Djedović, saznali smo da je glavni pretres u slučaju pedesetsedmogodišnjeg Edhema Šarana koji je pucao u načelnika Živinica zakazan za 6. april, te da se ovaj nalazi u pritvoru.

   U razgovoru za našu kuću, Muratović navodi da nije obeshrabren i da ide dalje. Kako smo informisani u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona pripadnici OKP PU Živinice rade na rasvjetljavanju ovoga događaja, koji se tiče prijetnji smrću Muratoviću, a o svemu je obaviješten i kantonalni tužitelj Alija Šukalić./Dino Durmić/

Lokacija zbog koje se prijeti Muratoviću nalazi se na ovoj zelenoj površini
 

Vaš komentar na članak: