Danas su zvanično od strane Centralne izborne komisije BiH potvrđeni izborni rezultati od 3.oktobra, prema kojima su živiničke stranke osvojile 4 mandata na raznim nivoima vlasti.

  U Skupštinu TK građani su izabrali Omera Kupusovića, Suadu Mujčinović (SDP), Samir Kamenjaković (Radom za boljitak) i Asmira Hasića (SBiH), dok je za parlamentarnu Skupštinu BiH izabran mr.sc.Zijad Jagodić, te im čestitamo na izboru, sa željom da uspio u namjerama, kakve su obećali građanima u predizbornim kampanjama.

  U ovom prilogu razgovarali smo s gosp Jagodićem i evo ukratko podsjećanja na našeg novog parlamentarca u Skupštini BiH. Zijad Jagodić je ekspert UN za BiH u oblasti saobraćaja, te stalni sudski vještak i tumač slovenskog jezika. Do sada je radio na više rukovodnih radnih mjesta u poduzetništvu, osiguravajućim kućama i sl.

  Na izborima od 3.oktobra Zijad Jagodić je dobio 13 215 glasova i tako  postao član Skupštine BiH.Nije krio zadovoljstvo nakon ovog saznanja, a za naš portal je izjavio:

  "U skladu sa smjernicama SDA BiH, primjerno ću se ponašati i sva nastojanja usmjeriti ka jačanju suverenosti i političke neovisnosti BiH. Boriću se za državu ravnopravnih naroda svih njenih građana, kao i brigu i pomoć svim građanima BiH, naravno onoliko koliko ja to budem mogao. U svemu ovome strategija SDA je jasna i u cjelosti je podržavam, te ću svoja nastojanja i vizije kroz istu nastojati implemetnrirati  u želji da se za naredne 4 godine  može reći da je urađen odgovarajući posao, na dobrobit građana ove zemlje.

  Pored stateških smjernica stranke, jedna od ključnih obaveza  koje sam sebi postavio, su, prije svega, u sektoru ekonomije, podrške našim firmama, bez obzira na strukturu kapitala, što bi se moralo pozitivno odraziti na značajnije smanjenje nezaposlenosti, a isto tako aktiviranje naše visoko obrazovane omladine.U svemu ovome poseban doprinos želim dati animiranju onih koji bi određene projekte podržali i razvijali na području Živinica i naših susjednih općina"./Š.G./

Mr.sc.Zijad Jagodić-novi član  Skupštine BiH
 

Vaš komentar na članak: