Igrano na Gradskom stadionu u Živinicama.Gledalaca: 300.Sudija: Nedim Selimotić Mostar. Pomoćnici: Dario karačić Čitluk, Davor Beljo Mostar i Aleksandar Malnar Orašje. Delegat: Zajim Hadžiomerović. Žuti kartoni: Mujanović, Trumić i Ljeljak Slaven,  Matović, Imamović, Duvnjak i Kušljić Rudar.
   Igrač utakmice: Elbis Šabić  8.
  Rezultat:Slaven Živinice- Rudar Kakanj 0:0.

   SLAVEN:Baščelić 7,5,  Šehić  7, Aličić 6 (74. Memišević-), Mujanović 7,  Hasanović 6, Omerkić 7, Trumić 6, Zoletić 6,  Mulavdić 7,  Salihović 6,5 ( 80. M.Majdančić-)  i Ljeljak 6 (68. A.Majdančić-).Trener: Samir Hadžimahović.

   RUDAR: Šabić 8, Perkić 7, Hrustanović 6 ( 58.Matović 6), Imamović 8, Kubat 7, Duvnjak 6,5 ( 58. Koljenović 6), Topalović 8, Trivković 7, Kušljić 6, Murić 7 i Pavlović 6 ( 70. Spahić-).Trener:Slaviša Božičić.

   Slaven je današnjim remijem protiv Rudara iz Kaknja nastavio utakmice na domaćem terenu. Mada je većim dijelom  Slaven imao više od igre  nije bilo recepta kojim bi se mogla savladati gostujuća odbrana, predvođena golmanom Šabićem. Već od 4.minute počele su se redati šanse domaćih pred golom Rudara, ali je iz blizine Salihović mlako šutirao u protivničkog golmana. Udarac Ljeljaka u 17.minuti je izblokirala gostujuća odbrana, a prilika je bila izgledna. Gosti su prvu šansu imali u 28.minuti, kada se istakao Baščelić nakon šuta iz bliizine opasnog Murića.

  Osam minuta kasnije i Kušljić šalje bombu na vrata Baščelića, ali je vratar Slavena bio na visini zadatka.  Bilježimo još šanse Trumića nakon solo prodara i šuta iza gola, kao i još jedan mlak udarac Salihovića iznad prečke.

   U drugom dijelu utakmice Salvenovi igrači su još žeščće napadali, ali su se gosti dobro branili. Salihović je u 55.minuti uputio jak šut prema golu protivnika sa 20 metara, ali je lopta prohujala iza gola. Potom slijede dvije prilike Trumića, od kojih je posebno bila izgledna prilika u u 68.miniuti, kada ga je pronašao Salihović na lijevoj strani. Jak šut Trumića sa desetak metara iskosa zaustavila je glava golmana Elbisa Šabića, kojemu je  zato ukazana ljekarska pomoć, ali je nastavio braniti.

  Veliku šansu Slaven je imao u posljednjoj minuti sudijeske nadoknade. Jedan gostujući igrač je srušio Admira Mujanovića u šesnaestercu, ali sudija Selimotić nije bio za najstrožiju kaznu.

SAMIR HADŽIMAHOVIĆ NAJAVIO OSTAVKU

  Nakon utakmice nerješen rezultat ovako je prokomentarsisao šef stručnog štaba Slavena Samir Hadžimahović:

   „Ovo je naš četvrti prvenstve susret sa Rudarom i sve utakmice zavrašavali smo nerješeno s ovom neugodnom ekipom. Momci su dali koliko su mogli, nadmoćniji smo bili, imali povoljne prilike, ali ne i dovoljno sreće, koja je ovoga puta bila na strani gostiju.Ne volim komentarisati suđenje, ali moram reći da je bio naklonjen Rudaru, posebno nakon što nije dosudio očigledan penal za nas na kraju nadoknade“.

  Remi sa Rudarom i mršev bilansa nakon četiri proljetne utakmice bili su razlog da Samir Hadžimahović  najavi ostavku.

  „Poslije ovako loših rezultata moja moralna obaveza je da upravi kluba ponudim ostavku, pa ako je do mene spreman sam napustiti mjesto šefa stručnog štaba“, kratko je Hadžimahović završio  razgovor s novinarima./Š.Gadžo/

Česta slika pred golom Rudara

Ljeljak nije uspio  nadmudriti Šabića

Sudija Selimotić nije podlegao pristiscima domaćih fudbalera da promjeni odluku i dosudi penal

Vaš komentar na članak: