Danas je nastavljena nedavno započeta realzizacija projekta Putem umjetnosti do integracije, u kojoj su djeca iz Centra Vrati mi osmijeh, uz podršku građana, nosili bijlu traku dugu nekoliko desetina metara.

 Danas su djeca i drugi koji su došli podržati ovu manifestaciju, nosili bijelu traku oko glave, a umjetnica Mejra Kupper o tome kaže:

 "Moja je želja da se svakog prvog petka u mjesecu nosi bijela traka oko glave, simbol da u glavi otklonimo barijere i lakše ćemo dalje. Iznenađena sam podrškom Centru Vrati mi osmjeh i ovoj divnoj djeci, vidimo da podršku imaju od opštine i Druge osnovne škole, čija su djeca danas ovdje sa nama".

 Nastavnice Slavka Delić i Fikreta Selimović su predvodile djecu iz Druge osnovne škole!

 "Došli smo sa 50 učenika naše škole, koja su rado prihvatila da podrže pomenuti projekat i tako ćemo raditi i ubuduće", kaže nastavnica Slavka Delić.

 Nakon kraćeg programa djeca iz Centra Vrati mi osmijeh, predvođena direktoricom Suadom Omić, krenula su ulicama grada sa umjetnicom Mejrom Kupper, kao bi još jednom ukazali na svoj težak požaj, a od zajednice traže da im se pruži šansa kao i drugima!/Š.G./

Bijele trake ovaj puta preko glave
 

Vaš komentar na članak: