Danas je u restoranu Oko u Živinicama održana Godišnja skupština Udruženja građana Josip Broz Tito, na kojoj je podnesen i usvojen Izvještaj o radu za prošlu i Program rada za ovu godinu.Takođe, izvršen je izbor novog predsjednika i Predsjedništva ove nevladine organizacije.

  Izvještaj o radu podnio je predsjednik Marijan Kraljević, koji je veliki broj prisutnih podsjetio na brojne aktivnosti organizovane minule godine, posebno one na njegovanju antifašističkih tradicija naroda ovih prostora. Istim putem nastaviće se i ove godine rekao je Fahir Spahić, govoreći o  programskim aktivnostima u ovoj godini:

  „Naš je glavni zadatak da, kada dobijemo potrebne dozvole,  kraj Partizanskog spomen groblja izgradimo prostorije za naše aktivnosti i da pokrenemo inicijativu da se vrati ime Titove ulice u dijelu grada gdje je uvijek i bila.Ne trebamo zaboraviti da je Tito najcjenjenija ličnost u svijetu sa ove regije“!

   Pošto je Marijanu Kraljeviću istekao dvostruki mandat, za novog predsjednika izabran je Fahir Spahić /slika na naslovnici/, jedan od najaktivnijih članova. Zbog zasluga za nesebičan doprinos radu UG Josip Broz Tito Marijan Kraljević je izabran za počasog predsjednika ovog udruženja.

  Današnjoj Godišnjoj skupštini UG Tito prisutvovali su predsavnici  iz opštinskih organizacija ovih društava s područja TK, kao i predsjednik Kantonalnog udruženja Božo Novaković i član  Predsjedništva Radovan Mirković.

   Na kraju Skupštine najaktivnijim članovima i organizacijama dodjeljene su zahvalnice i priznanja- bista Josipa Broza Tita./Š.G./

Marijan Kraljević podnosi Izvještaj o radu
 

Vaš komentar na članak: