Od predjednika Općinskog savjeta Stranke za BiH Živinice Asmira Hasića saznajemo da je došlo do jačanja ove političke partije na području Tuzlanskog kantona. Radi se o priključenju ovoj političkoj partiji članstva Bosanske patriotske stranke Sefer Halilović TK, o čemu nam je Asmir Hasić rekao:

  "Našoj SBiH TK priključeno je 7 općinskih organizacija sa područja Tuzlanskog kantona, 11 općinskih vijećnika, 1 poslanik u Skupštini TK, 8 članova Predsjedništva TK, zamjenik predsjednika stranke i zamjenica Glavnog odbora stranke, pet članova Predsjedništva stranke, kao i podpredsjednica BPS BiH. Tim povodom  danas je održana press konferencija u Tuzli, na kojoj je bio i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić. Ovdje dakle, nije riječ o koaliciji već o integrisanju BPS u Stranku za BiH, koja time dobija novu snagu i veći elen. Sada možemo reći da SBiH TK ne ide ni lijevo ni desno već pravo, a sve u cilju postizanja boljih rezultata, na dobrobit svih u TK".

 Na press konfernciji u Tuzli rečeno je da će integracija biti realizovana etapno i da će se u potpunosti završiti za dva mjeseca, kada će biti završeni svi poslovi do nivoa mjesnih odbora u mjesnim zajednicama. Ovo nije prvi puta da se sa Strankom za BiH udružje članstvo drugij partija, o čemu Hasić kaže:

 "Mi smo do sada imali slučajeva masovnog prelaska članstva drugih političkih partija u naše redove, ali ovo što je danas objelodanjeno na press konferenciji u Tuzli je najznačajnije, čime smo svi zajedno mnogo dobili, a to će pokazati vrijeme koje dolazi. Stranka za Bosnu i Hercegovinu je prepoznata zbog svoje istinske borbe za bolje sutra svih građana naše zemlje"./Š.G./

Predsjednik OS SBiH Živinice i poslanik u Skupštini TK Asmir Hasić

 

Vaš komentar na članak: