Federalno ministarstvo raseljenih osoba i općina Živinice danas su potpisali Ugovor radi izvođenja radova na sanaciji i asfaltiranju dionice puta Filipovići-Culjage u Mjesnoj zajednici Tupkovići. Izvođač radova, firma niskogradnje Gramat iz Gračanice danas je i praktično uvedena u realizaciju potpisanog Ugovora.

 Načelnik općine Živinice mr.Hasan Muratović je nakon potpisanog Ugovora izjavio:

 "Zahvaljujući uspješnoj saradnji i apliciranju za sedstva kod Federalnog ministartva raseljenih osoba i izbjeglica došli smo do finiša i radovi mogu početi. Dobivamo novi put koji će poboljšati uslove života naših građana srpske nacionalnosti i pospješit će povratak na svoja vjekovna ognjišta. Put je dužine 1272 metra i koštaće blizu 103 hiljade KM, od čege je 73 hiljade KM Federalnog ministtarstva raseljenih osoba, a iznos od 30 hiljada KM je općinski ulog".

 Predsatvnik Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica Adis Kirlić je izrazio zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom:

 "Drago nam je da smo i na području općine Živinice uspjeli realizovati jedan projekat za poboljšanje uslova života povratnika, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Federalno ministarstvo nastoji u saradnji sa lokalnim zajednicama ubrzati povratak svih na svoje, a putna infrastruktura je među našim prioritetima".

 Firma Gramat iz Gračanice imala je na tenderu najpovoljnije uslove pa je zato i odabrana za izvođača radova. Gramat se obavezao da će put završiti za 35 radnih dana, pa ukoliko to dozvole vremenski uslovi već u decembru put će biti u funkciji!/Š.G./

Potpisivanje Ugovora o gradnji puta Filipovići-Culjage
 

Vaš komentar na članak: