Večeras je u Prvoj osnovnoj školi Živinice održan Novogodišnji koncert Osnovne muzičke škole. Svoje umijeće na raznim  instrumentima pokazalo je 33 polaznika, koji su izvodili djela Baklanova, Rakića, Vlahovića, Kršića, Mocarta, Stojanova, Čajkina, Markovića, Baha, Vivaldija i drugih autora klasične muzike.

 Učenike su priperemali nastavnici  i profesori muzičkog odgoja Ankica Samardžić, Elvedin Muminović, Dejan  Milkunić, Emir Brkić, Haris Muminović, Šejla Srabović, Sabina Muminović, Gabrijela Andrejaš i Amila Jankoski.

 Djela domaćih i stranih autora izvodili su učenici pripremnih razreda i do završnog šestog razreda, koliko u Osnovnoj muzičkoj školi traje učenje muziciranja na klarinetu, violini, harmonici i klaviru. Direktorica se na kraju programa obratila prisutnima na koncertu, čestitala nastavnicima i učenicima, a najavila je i održavanje godišnjeg koncerta na kraju školske godine, što je i tradicija u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi!

    Umjetnički rukovodilac Haris Muminović je zadovoljan održanim koncertom i interesovanjem koje pokazuju učenici za muzikom:

  "Od kada je formirano odjeljenje Osnovne muzičke škole 2002. godine  djelovalo je svega dva odsjeka- harmonika i klavir. Vremenom se broj učenika širio, a samim tim i potreba za formiranjem novih odsjeka, tako da danas imamo 72 učenika raspoređeni na instrumente harmonika, klavir, violina, a od ove školske godine i novo odsjek klarinet.Učenici Osnovne muzičke škole redovno uzimaju učešća na federalnim i internacionalnim takmičenjima i festivalima i osvajaju značajna priznanja. Aktivno sarađujemo sa svim nivoima društvenog djelovanja od mjesne zajednice, opština Živinice, humanitarni koncerti, jubileji itd.

 Veliki broj učenika iskazuje interesovanje za instrument gitara, ali nismo u situaciji pružiti im školovanje na tom instrumentu. Nadamo se da će se ta nepravda u skorije vrijeme ispraviti. Živinice zaslužuje više i bolje".  /Š.G./

Sa večerašnjeg Novogodišnjeg koncerta mladih muzičara
 

Vaš komentar na članak: