NS Radom za boljitak: Peticijom protiv kantona

 Danas kraj zgrade PTT u Živinicama aktivisti Narodne stranke Radom za bojitak OO Živinice provode peticiju ”Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije”. Ova politička partija pokrenula je aktivnosti na ukidanju kantona u Federaciji BiH i svugdje nailaze na veliku podršku građana. Predjednik OO NS Radom za boljitak Živinice mr. Samir Kamenjković kaže da ga to ne čudi, jer bi se uštedila velika sredstva i to narod prepoznaje:

 "Što prije napravimo revolucionarne promjene u FBiH to će nam svima biti bolje. Ukidanjem kantona izvršila bi se deblokada Federacije BiH, jer smo svjedoci koliko nas košta federalni palamnent, a takjođe i kod nas u TK. Funkcionisanje Federacije BiH sa jednim predsjednikom i potpredsjednikom, ukidanjem Doma naroda FBiH, uspostavljanjem jednog parlamenta u kojem će biti klubovi stranaka i klubovi naroda, rješenje koje će biti znatno jeftinije i funkcionalnije. Sada imamo 10 premijera, 95 ministara, 259 poslanika i 58 delegata, sada predstavljaju jednu veliku kočnicu u funkcionisanju ove zemlje. Ukidanjem njihovih pozicija napravili bi godišnje uštede do 500 miliona KM i atmosferu kojom bi ojačali domaću proizvodnju, olakšali i povečali sprovedbu infrastrukturnih projekata i drugih pogodnosti", kaže Kamenjaković.

 Uz to Kamenjaković dodaje kako bi se poboljšalo stanje u obrazovanju i posebno u zdravstvu, gdje više ne bi bilo kočnica gdje da se ljudi liječe. Poznato je da sada nema liječenja u drugim kantonima, a to bi se izbjeglo njihovim ukidanjem.

  Već od samog počletka potpisivanje peticije danas oko 11 sati na štandu kraj PTT u Živinicama stvorene su velike gužve građana, ali kada su vidjeli o čemu se radi pristali su čekati. Uz potpise građanima se dijele kalendari i kape Narodne stranke Radom za boljitak./Š.Gadžo/

Članovi NS Radom za boljitak kreću u akciju

Podrška na štandu Boljitka

Velike gužve-znak dobre podrške