Na nasem portalu rado objavljujemo uspjehe nasih sugradana, pa cemo tako ovaj puta u povodu predstojecih praznika predstaviti Amiru Jagodic, ucenicu II-g3 razreda Gimnazije u Zivinicama, koja je ponosna sto ima ovako uspjesnu ucenicu.

   Ona je prosle skolske godine, sa jako velikim znanjem, otisla na kantonalno takmicenje iz fizike, te opcinsko i kantonalno takmicenje u recitalu, a zatim je i matematika dosla na red. Kantonalno, federalno i drzavno takmicenje iz matematike donijeli su joj velike uspjehe.

  O svojim nagradama i priznanjima Amira kaze:

  "Nedano sam prisustvovala manifestaciji u Sarajevu, zajedno sa svojim profesorom Amirom Adrovicem i svojim roditeljima.Na tu manifestaciju su bili pozvani svi ucenici, njihovi profesori i predstavnici skola, kao  i roditelji onih koji su osvojili visoke rezultate na federalnom i  drzavnom takmicenju, a takodje i olimpijadi.Na ovoj manifestaciji urucene su novcane nagrade i priznanja najboljim ucenicima.Svakako, bila sam radosna za dodjeljenu nagradu, a jos vise sto su na manifestaciji bili visoki predstavnici Federacije i drzave BiH".

  Amira nam je odala svoju tajnu o svom daljem napredovanju, tj. na koju ce stranu  nakon srednje skole?

  "Imala sam nekoliko zelja, a u posljednje vrijeme sve se svelo na dva "kolosijeka":studij medicine ili elektro-tehnike.U posljednje vrijeme, od kada imam uspjeha na takmicenjima iz matematike, moje zelje su blize elektro smjeru, za sto je osim mene "krivac" i moj profesor matematike i razrednik Amir Adrovic".

  Posto do kraja skolovanja u Gimnaziji Amiri preostaje jos 2,5 godine dovoljno je vremena za konacnu odluku, mi joj svakako zelimo puno srece i jos vise uspjeha u daljem radu./Emina Aljic/

Amira Jagodic:medicina ili elektro-tehnika!
 

Vaš komentar na članak: