Obdanište: Program i Djed Mraz

Danas je u Dječijem obdaništu Živinice održan prigodan program u povodu Dana dječije radosti i dolaska Nove godine. Raznovrsnim i sadržajnim programom djeca su pokazala kako se u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi može naučiti lijepo recitovati, pjevati, glumiti i plesati.

 Dječije obdanište pohađa oko 180 polaznika, a o postignutim rezultatima u ovoj godini direktorica Edisa Šljivić kaže:

 "Poznato je da imamo više grupa djece-od jasličkog uzrasta, te  mlađih grupu za djecu od 3 do 4, srednju od 4 do 5 i stariju grupa do 6 godina. Djeca su na današnjem programu pokazala dio naučenog tokom polugođa, a već u februaru počinjemo pripreme za naš tradicionalni završni festiva u maju naredne godine. Današnji porgram je trajao 1,5 sat jer smo željeli da svi naši polaznici budu učesnici u programu.Kada je riječ o realizaciji planskih zadatak mogu sa zadovoljstvo istaći da je u potpunosti realizovan. Takođe, 24o mladih je prošlo program obaveznog vida predškolskog obrazovanja".

Dan dječije radosti dočekali sa poklon paketićima

 Djeca su tokom godine imala više posjeta firmama i ustanovama na području općina Živinice, Kalesija i Tuzla, a tako će nastaviti i na proljeće, kada za to budu povoljni uslovi. JU Dječije obdanište uspješno sarađuje s roditeljima djece, pa će tako biti i naredne godine.

  Ovoga puta usješno su realizovane neke od investicija koje su imale za cilj poboljšanje uslova za rad, kao što je nabavka peći za centralno grijanje. Već na proljeće nastojaće se urediti prostorija za sportske aktivnosti, nabavka tobogana u dvorištu i drugih pomagala za dječije zabavne i sportske aktivnosti.

 Na kraju današnjeg dječijeg programa mališane je paketićima nagradio Djed Mraz. Uprava Dječijeg obdaništa je nabavila paketiće u saradnji sa firmom Piemonte, vlasnika Kasima Selimovića, na radsot svih mališana, koji će tako s radošću dočekati svoj Dan dječije radosti!/Š.Gadžo/

Nastup foklorne grupe

Recitacije-njihovi prvi nastupi 

Pjesmice iz predškolske lektire

Direktorica Edisa Šljivić-poboljšanje uslova za rad stalna obaveza

Program snimala TV Živinice

Dječiji hor-uspjeh zagarnatovan