Danas je još jedna naša odgojno – obrazovna ustanova imala razloga za slavlje: riječ je o Drugoj osnovnoj školi Živinice, koja je obilježila Dan škole, 9.maj, pa je tim povodom održana svečana akademija.

  Pozdravne riječi prisutnima, domaćinima i brojnim gostima uputio je direktor škole Asim Bojić.Poznato je da ova škola prema broju učenika na području živiničke općine prednjači, sa oko 1200 đaka, raspoređenih u 44 odjeljenja razredne i predmetne nastave.

  "Uprkos što smo među najbrojnijim na Kantonu i što nemamo dovoljno prostora za rad, naši zaposlenici i učenici su postigli zapažene rezultate na raznim takmičenjima, koja se ovih dana privode kraju.Biće nam zadovoljstvo da dio bogatog stvaralaštva ove škole pokažemo na današnjoj akademiji", rekao je direktor Bojić.

  Većina učenika Druge osnovne škole uključena je u razne sekcije slobodnih aktivnosti, a s koliko uspjeha to rade vidjelo se na akadeimij, gdje su učenici za svoj trud često nagrađivani aplauzima prisutnih, ali i od svoje škole.Nagarde su dobili najbolji učenici od I do VIII razreda, kao i učenici koji su na općinskim i kantonalnim takmičenjima osvajali medalje.

 Druga osnovna škola Živinice danas je proslavila i 30 godina od osnivanja i uspješnog rada, pa im je čestitku tim povodom uputila Mersija Jahić, pomoćnik ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi TK.

 Povodom Dana škole učenici su izveli uspio kulturno-zabavni program, sa učešćem školskog hora, recitatora, glumaca, folklorne sekcije, hor Ilahija i kasida, kao i drugih zanimljivih sadržaja.Ovom prilikom slikom predstavljamo  hor ilahija i kasida profesorice Jasmine Mujezinović,koji je izveo pjesmu "Nebo i zvijezde", kao i učenike koji su izveli recital, s kojim su pobijedili na općinskom takmičenju.

  Naslov njihovog recitala glasi- "Bosna je ćilimom zastrta", koji su pripremili uz pomoć nastavnice Fikrete Selimović.

 Učenice ovog recitala nastupile su u sastavu: Adelisa Živčić, Maida Brčaninović, Edina Planić, Arnela Nazibegović, Emin Ibrahimović, Admir Hatunić i Fikreta Salihbegović.

 Učenici su takođe s mnogo uspjeha pripremili izložbu svojih radova, pa već možemo zaključiti da će neki od njih vjerovatno biti uspješni inženjeri, te stručnjaci arhitekture i tehničkih nauka!

  Današnja svečana akademija završena je podjelom zahvalnica najzaslužnijim za uspješnu sradnju i doprinos realizaciji odgojno-obrazovnih zadataka škole!/Š.Gadžo/

Prisutni prate program koji su im pripremili učenici škole

Nagrađeni najbolji učenici Druge OŠ

Ilahije i kaside pjevale "Nebo i zvijezde"

Recital "Bosna je ćilimom zastrta"

Spletom igara uspješno se predstavila i folklorna sekcija

 

Vaš komentar na članak: