Svečano je danas obilježen Dan Mješovite srednje škole u Živinicama.Tim povodom održana je svečana akademije, na kojoj je podnesen kraći Izvještaj o radu ove odgojno-obrazovne ustanove, izveden je i prigodan kulturno-zabavni program, a dodjeljena su priznanja najboljim učenicima ove škole.

  Direktor MSŠ Živinice Ramiz Glavić /slika na naslovnici/, u svom prigodnom obraćanju na svečanoj akademiji, rekao je:

  "Mi smo zadovolnji rezultatima koje postižu naši učenici. Podsjećam da Mješovitu srednju školu  pohađa 1200 učenika, raspoređenih u 40 odjeljenja razih tehničkih struka i drvoprerađivača. Naša škola ima realne uslove da postane lider na TK kada je u pitanju nastava poljoprivrede, prije svega zahvaljujući komparativnim prednostima kojima raspolažemo. U narednom peridu planiramo upisati nova odjeljenja poljoprivrednih tehničara i jedno u okviru stručne škole. Menadžment škole, osim postojećih zanimanja, planira unutar škole uvesti i nova zanimanja koja će biti više usmjerena ka upisu ženske populacije, što je do sada bilo zapostavljeno".

  Najboljim učenicima koji su se istakli na raznim takmičenjima, kao i radom u školskim sekcijama uručena su odgovarajuća priznanja./Š.G./

Nastup hora MSŠ Živinice

Gosti i domaćini na svečanoj akademiji

Nagrade najboljima-učenica generacije Lejla Bajrić
 

Vaš komentar na članak: