Prigodnim programom danas  su učenici i nastavno osoblje obilježili Dan Prve osnovne škole Živinice, osnovane prije 77 godina.Svečanost je započela intoniranjem himne  ove škole, koju je izveo školski hor.Tim povodom najboljim učenicima , prosvjetnim radnicima i ostalim zaposlenicima škole uručene su prigodne nagrade.

  Prisutne je prigodnim riječima pozdravio direktor škole Mirza Zukanović i podsjetio na postignute uspjehe u odgojno-obrazovnom radu škole:

  „Proteklih dana smo bili  svjedoci velikih uspjeha naših učenika na raznim takmičenjima.Bitno je istaći da postižeme zapažene uspjehe u kontinuitetu i da smo redovno u samom vrhu osnovnih škola Tuzlanskog kantona.Vrednovanjem rada škola za proteklu školsku godinu, u konkurenciji 86 škola, zauzeli smo visoko 8.mjesto.Ovu priliku koristim da  čestitam učenicima koji su postigli zapažene rezultate na općinskim, kantonalnim i federalnim takmičenjima, a svim učenicima i zaposlenima škole čestitam dan Prve osnovne škole, uz želju da i dalje postižeme zapažene rezulate“.

SAMIR HALILČEVIĆ-UČENIK GENERACIJE

    Knjige na dar najboljim učenicima od prvog do osmog razreda  dobili su Haris Kalajac, Kenan Bosankić, Azra Šišić, Besim Aljić, Nerma Paprikić, Jasmin Vićentijević, Naida Nuhanović i Haris Muratović, dok je za učenika generacije proglašen Samir Halilčević.

  „Ovo je za mene radostan dan jer mi se ostvarila želja da budem najbolji učenik škole.Za svoj uspjeh zahvalan sam svojim roditeljima, prvoj učiteljici Vildani Zukanović, razrednici  Dragani Kupusović i Semki Hasanagić, kao i drugovima iz školskih klupa“, rekao je najbolji od svih Sami Halilčević, koji će svoje školovanje nastaviiu živiničkoj Gimnaziji.

  Pomoćnik direktora škole Rasim Muratović uručio je knjige učenicima koji su od prvog do osmog razreda imali najbolje ocjene-petice- iz svih predmeta i primjerno vladanje.Knjige su dobili Marcela Tadić, Lamija Šahbegović, Maida Nuhanović, Emina Samardžić, Merima Hajdarbegović, Mevla Ćasurović, Edita Ramić, Alija Abadžić, Ajša Ramić, Mensur Brčaninović, Amra Tulumović, Lejla Hafizović, Sadika Mekanić, Hamza Brčaninović, Antonio Lenert, Samra Fatušić, Lejla Bosankić i Lamija Hodžić.

 
USPJESI NA RAZNIM TAKMIČENJIMA

   Slijedeći učenici su na kantonalnim takmičenjima osvojili prva mjesta: Samir Halilčević iz matematike uz asistenciju nastavnice Senke Hasangić, a iz engleskog jezika Lejla Mulabdić VI razred uz  asistenciju nastavnice Jasne Demirović, Jasmin Vićentijević VI razred i Lejla Šahbegović VIII razred uz asistenciju nastavnice Edine Brčaninović. Za ove uspjehe učenicima je kao nagradu knjige uručila nastavnica Mirjana Vragolić.

   Predstavnik košarkaške ekipe Osman Šehić je primio pohvalu za svoju ekipu , kao najbolju na TK, koju je predvodio nastvnik Emir Klopić.

   Na XII federalnom i III internacionalnom takmičenju učenika i studenata muzike učenici odjeljenja osnovne muzičke škole postigli su vrlo dobre rezultate, te im je nastavnik Nedim Suljić uručio knjige, koje su dobili:

   Mehmed Hodžić, harmonika 1.nagrada, Muharem Mašić harmonika 1.nagrada, Eldad Zulić harmonika 1.nagrada, Adis Lisičić harmoika 2.nagrada, Kanita Bojagić harmonika 2.nagrada, Adila Alić harmonika 3.nagrada, Nermin Salihović harmonika 3.nagrada, Vedad Šljivić harmonika 3.nagrada, Muharem Mašić harmonik 2.nagrada internacionalna i Emina Mahmutbegović harmonika 3.nagrada internacionalna.

  Na takmičenju iz klavira na Šopenijadi u Tuzli nagrađeni su Sabrina Siočić, Marsela Tadić, Majra Šabić, Ajša Hadžić i Kristijan Antunović.

PRIZNANJA NASTAVNICIMA I PROFESORIMA

   Iz likovnog stvaralaštva u organizaciji EUFOR LOT kuće Kladanj, koje je provedeno u školama BiH, 1.mjesto osvojio je učenik III razreda Abdulah Mahmutović.Nastavnica bosanskog jezika Ana Kosorić u okviru konkursa „Moji heroji mira“ proglašena je najboljom nastavnicom BHS jezika i književnosti u BiH, te joj je uručena pohvala.Zahvalnice za osvojeno prvo mjesto na TK iz horskog stvaralaštva dodjeljena je profesoru Muhidinu Šišiću, a profesorici Jasni Demirović za osvojeno 1.mjesto iz engleskog jezika.

   Za učešće  učenika na federalnom takmičenju   zahvalnice su dodjeljene Semki Hasanagić matematika i Edini Brčaninović engleski jezik, te Emiru Klopiću košarka dječaci.Među dobitnicima zahvalnica su i Nedim Suljić, Haris Muminović i Alen Polić za uspješne pripreme učenika iz muzičke kulture.

   Priznanja zaposlenicima škole za jubileje 10 i 20 godina rada dobili su Omer Ramić, Adina Pašić, Ibro Zoletić i Zinka Imamović, dok su priznanja za dugogodišnji uspješan rad dobili Semka Hasanagić, Mirjana Vragolić, Sabaheta Hodžić, Vildana Zukanović i Mirzeta Zenunović.

   Nakon višedecenijskog uspješnog rada prigodnim poklonima škola se oprostila od svojih sada već bivših prosvjetara-radnika Mire Simić, Muniba Đuga i Hankije Salkičić, koji su ispraćeni u zasluženu mirovinu./Šefik Gadžo/

    

Nagrade najboljim učenicima škole

Nastup folklorne sekcije

Domaćini i gosti na svečanoj akademiji

Priznanje profesorici Edini Brčaninović za  uspjehe iz engleskog jezika

Najmlađa folklorna grupa

Konac djelo krasi-učenik generacije sa roditeljima i nastavnicama

 

Vaš komentar na članak: