U Osnovnoj školi Đurđevik svečano je obilježeno 102 godine od osnivanja i uspješnog rada ove odgojno-obrazovne ustanove, najstarije u općini Živinice. Tim povodom održana je akademija za zaposlenike, učenike, roditelje i ostale građane ovog mjesta. O istorijatu škole i uspjesima govorila je direktorica Mirzeta Abadžić:

   „Našu školu pohađa 734 učenika sa kojima radi 45 nastavnika. U centralnoj i područnim školama učionice i kabineti opremljeni su savremenim tehničkim sredstvima i postižemo zapažene rezultate. Škola je prepoznatljiva po zaštiti kulturno histroijskog naslijeđa, o čemu svjedoči izuzetno vrijedna nekropola stećaka u dvorištu.Takođe ističem likovnu koloniju koju smo nedavno organizovali po 14.puta i prerasla je u svojervrsnu manifestaciju stvaralaštva mladih BiH. Na brojnim takmičenjima iz nastavnih predmeta i drugih aktivnosti naši učenici ove školske godine su stizali do državnih šampionata i postizali velike uspjehe. Posebne čestike svim našim uspješnim takmičarima na državnom prvenstvu BiH, koji su osvojili zaltni i srebrni točak.

  Dali smo veliki doprinos stvaranju povoljnijih radnih uslova, tako što smo donacijama roditalja uveli centralno grijanje u područnu školu Podgajevi, poboljšali smo rad školske biblioteke, ogradili smo školsko dvorište centralne škole, renovirali zbornicu u Starom Đurđeviku, gdje smo nedavno dobili i savremenu opremljenu učionicu za predškolski odgoj djece. Zahvaljujući saradnji sa Turskim bataljonom Lot kući Zavidovići ovih dana vršimo rekonstrukciju škole Podgajevi“, istakla je direktorica Mirzeta Abadžić.

  Čestike učenicima i nastavnom osoblju škole uputio je i općinski načelnik mr.Hasan Muratović, inače bivši učenik OŠ Đurđevik.

   „U ovoj školi su stasale mnoge uspješne genracije učenika,  koji su postali uspješni u poslovima koje su odbrali kao svoj životni poziv i želja mi je da i ove generacije postanu uspješni profesori, inženjeri, političari i pošteni građani naše zajednice“.

Emina Trumić-učenica generacije

  Učenicima i nastavnicima koji su postigli značajne rezultate od općinskog do državnog prvenstva uručene su prigodne nagrade, a za učenika generacije proglašena je Emina Trumić. Tokom školovanja u dnevnicima je imala same petice, a da se proglasi za učenicu generacije prevagnule su vannastavne aktivnosti. Na smotri mladih tehničara BiH iz robotike je ove godine osvojila „ srebrni točak“, dok je prošle godine bila nagrađena „zlatnim točkom“ tehnike.

  „Za uspjehe na smotri tehnike zahvalna sam svojoj nastavnici Mirzeti Butković, koja je izdvojila mnogo svog slobodnog vremena i pripremila me za takmičenje, na kojem sam postigla velike rezultate. Takođe se zahvaljujem svojoj razrednoj učiteljici Derviši Fehrić i svim svojim nastavnicima koji su mi pomogli da tokom školovanja postignem tako zapažene rezultate“.

  Direktorica Osnovne škole Đurđevik Mirzeta Abadžić uručila je zahvalnice firmama  i pojedincima s kojima je škola uspostavila primjernu saradnju i doprinijeli postizanju uspješnijih rezultata rada. Prigodan program povodom 5.juna, Dana škole Đurđevik izveli su učenici, pa smo imali priliku vidjeti hor sa pjesmom Zemljo Bosno, folklornu i muzičku grupu, recitatore i plesače, koji su upotpunili današnje slavlje u Đurđeviku./Š.Gadžo/

Nakon početka akademije i državne himne BiH, školski hor pjevao Zemljo Bosno

 

Mirzeta Abadžić-značajni rezultati postignuti u tekućoj školskoj godini

Čestitke općinskog načelnika Muratovića

Gosti i domaćini za vrijeme svečanosti Dana škole

Nagrađeni najbolji učenici i nastavnici

Učenica generacija OŠ Đurđevik Emina Trumić

Nastup plesne grupe

Folkorni sastav redovni učesnik na svečanostima

 

Vaš komentar na članak: