Konačno je došao kraj najdužeg dijela nastavne godine u istoriji živiničkog školstrva.Nakon vremenskih februarskih nepogoda i štrajka prosvjetnih radnika otegnula se nastavna školska godina osnovaca i srednjoškolaca sve do kraja juna mjeseca.

 "U 9 naših osnovnih škola nastavu je pohađalo oko 6 500 učenika i danas odlaze na zaslužni školski raspust. Prolazost je na uobičajenom nivou, mada ćemo o tome znati nešto više nakon što se održe sjednice nastavničkih vijeća i zaključe đačke ocjene. Narednog četvrtka ćemo podijeliti učenicima knjižice i kako ko bude zaslužio takve će imati ocjene. Za nastavno osoblje raspust traje do 17.avgusta, kada ćemo se ponovo okupiti i prirpemati za novu školsku godinu, ali i organizaciju popravnih ispita za jedan manji broj učenika, koji nije uspjio proći. Svim učenicima i nastavnom osoblju želim sretan i ugodna ljetni odmor", poručuje predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola općine Živinice mr.Asim Bojić /slika na naslovnici/.

 Za neke škole, kao što je Druga osnovana, neće biti potpunog odmora. Ovdje se po tradiciji organizuje ljetna škola za romsku djecu, pa će se dječija graja još dugo čuti u dvorištu ove javne ustanove!/Š.Gadžo/

konačno stigao ljetni školski raspust  za živiničke osnovce i srednjoškolce
 

Vaš komentar na članak: