Danas je u prostorijama općinske administracije u Živinicama izvršeno potpisivanje ugovora o prodaji državnog zemljišta u zakup pravnim subjetkima, koji u narednom periodu planiraju realizovati svoje razvojne planove u obalsti agrara. Ugovore su potpisale firme AC Star, Bingo i Eliza Beri iz Beča. Realizacija ugovora o prodaji državnog zemljišta u zakup provedena je u saradni sa  Ministarstvom poljoprivrede u Vladi Tuzlanskog kantona. 

 
 Općinski načelnik Hasan Muratović je istakao kako od danas uvodimo poljoprivredu u Živinice na velika vrata:
 
 "Današnjim činom potpisivanja ugovora o prodaju državnog zemljjišta u zakup na duži vremenski period stvoreni su uslovi za razvoj poljoprivrede u našem kraju. Riječ je o realizaciji velikih projekata iz oblasti agrara i prerađivačke djelatnosti. Bingo će graditi farmu kapaciteta 100 hiljada koka nosilja, što je preduslov za gradnju plasteničke proizvodnje, te fabrika tjestenina i keksa. U objektima vojnog skladišta Ljubače Eliza Beri BH će izgraditi savremene rashaladne uređaje i vršiti otkup voća za područje sjeveroistočne Bosne, RS i Srbije, a lokcija obližnjeg aerodroma će omogućiti brz i efikasan transport".
 
 Izvršni direktor Binga Jasmin Osmanović je rekao kako će višemilionski projekti doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta na području općine Živinice, koja je među prvima prepoznala kvalit ulaganja za sigurnu proizvodnu i napredak ovog kraja!/Š.G./ 
 

Sa potpisivanja ugovora o prodaji državnog zemljišta u zakup

Muratović poželio uspjeh  predstavniku firme Eliza Beri

 

Vaš komentar na članak: