Danas je u Živinicama svečano otvoren 3. turnir u sjedećoj odbojci, posvećen Danu oslobođenja 18.maju. Predsatvnici ekipa učesnica turnira, zvaničnici i gosti prvo su se okupili kraj spomen obilježja šehidima i poginulim borcima odbrambeno-osolobidilačkog rata u Gradskom parku, gdje su položili cvijeće i odali počast učenjem fatihe i minutom ćutnje.

 U sali tjelesnog odgoja i sporta Mješovite srednje škole obavljena je ceremonija svečanog otvaranja turnira, gdje je učesnike i goste pozdravio Kerim Trakić, predsjedni organizacije boraca sa invaliditetom. Prigodan govor održali su generalni sekretar  Saveza sjedeće odbojke BiH  Vehbija Tokić, predsatvnik Turskog bataljona područja Zavidovići i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin Karić, koji je rekao:

 "Dobro je da se i na ovakav način sjećamo onih koji su poginuli na putu slobode i to je znak da oni nisu poginuli već da i danas žive i živjeće onoliko koliko ih se budemo sjećali! Mi ih sigurno nećemo zaboraviti jer je to naš dug, a istorija nas je učila da se ratovi gube i dobijaju, u kojima nekada nije presudna bolja naoružanost, već cilj za koji se borite, a to je bilo na našoj strani", rekaao je između ostalog efendija Karić.

 Turnir je proglasio otvorenim mr.Began Muhić, koji je odao priznanje OKI Živinice na ovako uspješnoj organizaciji turnira:

 "U najteža vremena vi koji učestvujete na ovom turniru, kao i brojni drugi borci, dali ste gotovo sve od sebe u želji da se naredne generacije više nikada neće trebati boriti za spas svog naroda, svoje države BiH. Vi ste pokazali kako se bori za te ideale i niste na tom putu žalili ni svoje živote.Želim vam uspjeha na današnjem turniru pa neka pobijedi ko je najbolji, a to ste svi vi"!

 Na turniru u  Živincama učestvuju ekipe KSO "26 Avgust" Mramor, IOK "15 Maj" Tuzla, IOK "Tigar 119 " Banovići, OKI "Živinice" Živinice, OKI "Kalesija" Kalesija i OKI "Drina" Sapna.Za najuspješnije ekipe organizator je obezbijedio pehare i diplome.

Pobjednik ekipa Drina iz Sapne

   Nakon velikih borbi završen  je treći po redu turnir u sjedećoj odbojci u povodu  18. maja Dana oslobođenja Živinica. Organizator turnira Odbojkaški klub invalida  Živinice bio je domaćin  ekipama sa područja  Tuzlankog kantona.

  Pojednik je Premijerligaš BiH u sjedećoj dobojci OKI „Drina“ iz Sapne. Oni su u finalu bili bolji protiv Tuzlaka  IOK „15 maj“ i slavili rezultatom 3:2. Treće mjesto pripalo je IOK "Tigar 119 " iz Banovića.

  Svi sudionici turnira dobili su priznanja, dok su tri najbolje ekipe dobile pehare, a pobjednik i prelazni pehar./S.M.-Š.G./

 

Polaganje cvijeća kraj spomenika šehidima i palim borcima

Učesnici turnira na ceremoniji svečanog otvaranja

Obraćanje glavnog imama IZ Živinice ef.Karića

Turnir proglasio otvorenim predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice mr.Began Muhić

Detalj sa turnira

Domaćinima pohvale za organizaciju turnira, a ekipi Drine čestitke za osvojeno prvo mjesto

 

Vaš komentar na članak: