Ovog vikenda Živinice su domaćin pravog odbojkaškog spektakla. Već u ranijim pričama smo vam prenijeli informaciju da su kadetkinje ekipe Odbojkaškog kluba "Stars" iz Živinica prvakinje Federacije Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji.Samim tim  ostvarile su pravo ućešća na državnoj završnici Bosne i Hercegovine u odbojci-kadetkinje.

  Uprava kluba se pobrinula da promoviše naš grad i odbojku u njemu koja je iz dana u dan sve popularnija u gradu.Sigurno ste već naslutili da su Živinice ovog vikenda domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine u odbojci za kadetkinje. U subotu, 8.juna, u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 15 sati  otvara se finalni turnir BiH za ovu kategoriju.

  Pravo učešća stekle su ekipe ŽOK "Preminger" Bihać, ŽOK " Jedinstvo" Brčko, OK "Hercegovac" Bileća i OK "Stars" Živinice.

  Prva utakmica, odnosno polufinalna, je na rasporedu od 16 sati, a igraju je ŽOK "Jedinstvo"Brčko-ŽOK "Preminger" Bihać.

   Naše odbojkašoce će u finalu dočekati pobjednika ovog susreta, jer je ekipa OK "Hercegovac" Bileća, koja je trebala igrati protiv OK "Stars" Živinice, odustala od takmićenja, a po protokolu naše odbojkašice su se plasirale direktno u finale. Finalna utakmica je na rasporedu od 18,30 sati.

 Našim odbojkašicama želimo puno sreće i pozivamo sve građane da u subotu od 15 sati posjete Gradsku dvoranu Živinice i podrže naše odbojkašice u ovom velikom pohodu za prvaka Bosne i Hercegovine./A.Bašić/

Ekipa Starsa već osigurala srebrenu medalju, ali bore se za BH zlato

 

Vaš komentar na članak: