Danas su Živinice bile domaćin održavanja finalnog turnira najboljih odbojkašica-kadetkinja Bosne i Hercegovine. Nakon što je ekipa Jedinstav iz Brčkog pobijedila Bihać Preminger u finalu ih je čekala ekipa domaćina – Stars, koje su bez borbe dobile utakmicu od bilećkog Hercegovca /odustale od finalnog dijela turnira/.

 U finalu su Brčanke bile uspješnije i rezultatom 3:0 pobijedile su ekipu Starsa. Tako je Jedinstvo postalo prvak BiH u kadetskoj konkurenciji, dok je ekipa Starsa postigla do sada svoj najveći uspjeh osvajanjem drugog mjesta u BiH i sreberne medalje.

 Trener Starsa Salem Zenunović je zdovoljan ovim istorijskim uspjehopm svojih  odbojkašica:

 "Uspjeh koji smo postigli kruna je našeg rada sa mladim odbojkašicama. Biti drugi u državi je uspjeh kakav nikada nije zabilježila živinička odbojka. Zato ekipi i svim našim igračicama čestitam na ovom velikom uspjehu. Imamo preko 80 članica, što je veoma dobra baza koja nam garantuje dalje uspjehe u ovom atraktivnom sportu".

 Na kraju turnira najboljim ekipama dodijeljene su zlatne, srbrne i bronzane medalje, a šampionkama iz Brčkog još i pehar za osvojene prvo mjesto./Š.G./

Ekipe sa osvojenim medaljama

Erna Šarić uručila medalje i pehar pobjedničkoj ekipi Jedinstva

Kadetkinje Starsa koje su postigle istorijski uspjeh živiničke odbojke

Finalni turnir odbojkašica prilično je popunio tribine
 

Vaš komentar na članak: